Uporni Pirovčani uz pomoć medija dobili sigurnije križanje

Učestali zahtjevi Općine Pirovac prema Hrvatskim cestama da se primjereno obilježe križanja Jadranske magistrale kroz Pirovac i učine sigurnijima, kako za stanovnike Pirovca, tako i za sve sudionike u prometu, djelomično su ostvareni, ali tek nakon emitiranja TV priloga o tom problemu.

pirovac-krizanje1

Hrvatske ceste su u ponedjeljak, na višekratno traženje Općine Pirovac i nakon što je u petak emitiran prilog HTV-a iz Pirovca, konačno primjerenije označile križanje ulica Ivana Gorana Kovačića, Uvale Vrilo i Jadranske magistrale. Postavljena je nova vertikalna prometna signalizacija, a mještani i Općna sami su postavili i zrcalo za bolju preglednost.

pirovac-krizanje4

– Svakih nekoliko mjeseci podsjećamo Hrvatske ceste na zahtjeve, a tražimo i izradu projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa duž magistrale, gdje su poseban problem Vrulje. Semafori na glavnom raskrižju i odgovarajuća skretanja u nerazvrstane ceste za predio Glavičica i Vrulje također su dio zahtjeva. I ovog ljeta pred početak Garden festivala od nadležnog MUP-a smo, posebno zbog velikih brzina, tražili pojačani nadzor na relaciji Prosika-Pirovac-Kapela, kaže Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

Pirovčani traže i bolju kontrolu brzine kratanja Jadranskom magistralom kroz mjesto, budući da se ograničenje nerijetko ne poštuje.

– Bit ćemo “dosadni” i dalje prema Hrvatskim cestama čija je magistrala nadležnost dok se svi ovi zahtjevi odgovarajuće ne riješe, jasan je Gulam.

pirovac-krizanje3

pirovac-krizanje2

Foto: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.