Za digitalizaciju Kino dvorane Pirovac osigurano bespovratnih 300 tisuća kuna

Nakon što smo se u rujnu prošle godine prijavili na poziv Ministarstva kulture za financiranje javnih potreba u kulturi zaprimili smo obavijest da je Općini Pirovac u svrhu digitalizacije odobreno bespovratno 300 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta digitalizacije kino dvorane Pirovac iznosi 620 tisuća kuna.

Kino dvorana je svih ovih godina bila namijenjena nizu različitih događanja, te se ulagalo u uređenje, ali ne i u opremu. Svi korisnici dvorane osuđeni su na zastarjele tehnologije prezentacije i ozvučenja, daleko od njihovih potreba.

pirovac222„Smatramo da ćemo digitalnim opremanjem kino dvorane dobiti jednu novu ponudu za naše mještane i goste kao i ponovno početi promicati audiovizualno stvaralaštvo na prostoru općine.

Ovaj projekt je vezan uz nabavu digitalne kino opreme koja bi dvorani vratila prvobitnu funkciju i pružila brojne nove prezentacijske mogućnosti s čime smo izuzetno zadovoljni.
Vizija je da se pored kulturnog izričaja različitih udruga koje koriste prostorije kino dvorane, raznovrsnom i kontinuiranom ponudom kvalitetnog filma stvori novo filmsko i živo društveno središte s odgojnim i obrazovnim programima.

Zahvaljujem ministrici kulture i njenom ministarstvu što će nas i u ovoj godini pratiti u našim projektima.”, rekao je načenik Ivan Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.