Završen projekt izgradnje pristupnog puta do buduće Pretovarne stanice „Pirovac“

Nakon završenog idejnog rješenja i dobivene lokacijske dozvole tvrtka Trivium d.o.o. isporučila je i potrebnu dokumentaciju (glavni projekt) kako bi mogla realizirati gradnja samog pristupnog puta vrijednog 2 miljuna kuna.

Predmetnim zahvatom obuhvaćena je nekategorizirana prometnica duljine cca 533 m. Prometnica se pruža od postojećeg priključka na državnoj cesti D59 do planiranog kolnog ulaza u pretovarnu stanicu. Pruža se u smjeru JI – SZ paralelno sa granicom kamenoloma, odnosno eksploatacijskog polja „Veprštak”.

pretovarna stanica pirovac

Predmetnu pristupnu cestu je neophodno izgraditi kako bi se moglo započeti s radovima na Pretovarnoj stanici „Pirovac” odnosno kako bi se mogao realizirati cjelokupni projekt Uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije – ŽCGO Bikarac II faza.

U izradu potrebne dokumentacije za ovaj projekt od županijskog značaja Općina Pirovac je dosad uložila oko 100 tisuća kuna. Proteklog tjedna FZOEU je upućen i zahtjev za sufinanciranje izgradnje pristupne ceste.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.