Pokrovnik dobio dječje igralište

Pokrovnik je dobio dječje igralište sa klackalicama, ljuljačkama i ostalim spravama za zabavu najmlađih mještana. Igralište su danas otvorili predsjednik Mjesnog odbora Pokrovnik Josip Lucić, i gradonačelnik Drniša Josip Begonja .

Pokrovnik-3
-Naša obećanja imamo namjeru ostvariti. Obećali smo da ćemo u svakom našem selu ostvariti uvjete za kvalitetniji život djece. Pokrovnik je tek prvi u nizu. Slijede i ostala mjesta, po prioritetima, po broju djece, Pakovo Selo, Radonić, Sedramić, u dogovoru sa mjesnim odborima. Želja nam je u skladu sa proračunskim sredstvima, kroz godinu do dvije dana u svakom selu na području grada Drniša napraviti po jedno ovakvo igralište-kazao je gradonačelnik Begonja.

Igralište za djecu na Pokrovniku prvo je takvo igralište na području Zagore. Petnaest tisuća kuna sredstva su iz proračuna Grada Drniša a otprilike još toliko sredstava su uložili mještani što donacijama što vlastitim radom, a značajnim sredstvima pomoglo je i naše sportsko društvo, kazao nam je predsjednik mjesnog odbora Pokrovnik Josip Lucić.

Pokrovnik-2

-Odlukom mjesnog odbora novce koje smo od Grada Drniša dobivali godišnje po 2 tisuće kuna odvajali smo za igralište za djecu. I opet smo prvi nešto napravili. Prvi smo za Uskrs otvorili Križni put s postajama na otvorenom, pa sada i igralište sa toboganom i ljuljačkama. Napokon se i u Pokrovniku počelo nešto pozitivno događati, križni put, radovi na rekonstrukciji vodovoda pa sada igralište za djecu. Hvala svima koji su pomogli-kazao je Josip Lucić.

Izvor/foto: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.