POLICIJA UPOZORAVA: U razdoblju Martinja pojačane kontrole

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta, poznatijeg kao Martinje, (11 studenog 2015.g) koji će se obilježavati od 6. – 16. studenog, policijska uprava očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

S ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će u periodu proslave Martinja provoditi pojačane mjere sigurnosti, posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima  i to u dane vikenda prije i poslije Martinja, odnosno petak/subota, subota/nedjelja i nedjelja/ponedjeljak (06./07.; 07./08.; 08./09.i 13./14.;14./15. I 15/16. studeni), kao i na samo Martinje srijeda/četvrtak (11./12. studeni).

I pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane sigurnosne mjere, tijekom Martinja prošle godine na našem području policija je kroz kontrolu 194 vozača, njih 36 zatekla da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, a zabilježena je i najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.61 g/kg.

Iz policije upozoravaju na sigurnost u prometu. Naime, iz statističkih pokazatelja za proteklih deset mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 109 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulim osobama, 58 s ozlijeđenim osobama i 47 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.