Poziv nezaposlenima za besplatnu prekvalifikaciju

Grad Vodice poziva ženske osobe u dobi od 40 godina i starije koje su nezaposlene najmanje dvije godine, a zainteresirane su za rad i prekvalifikaciju, odnosno školovanje za radno mjesto odgojiteljice ili njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, da se jave u gradsku upravu, Tini Bosotin na telefon. 022/444907 ili putem maila na tina.bosotin@grad-vodice.hr..

O ČEMU SE RADI?
Naime, Organizacija za građanske inicijative u partnerstvu sa Udrugom ‘Žena’ iz Drniša, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom u Šibeniku te Šibensko-kninskom županijom započela je provedbu projekta ‘Centar podrške za obitelji s ovisnim članovima’ . Projekt, kojeg dijelom financira i Europska unija, ima za cilj osigurati razvoj onih socijalnih usluga u zajednici kojima će biti omogućeno usklađivanje radne i obiteljske uloge unutar obitelji koje skrbe o ovisnim članovima obitelji. Navedeni ciljevi će se ostvariti kroz edukaciju 12 dugotrajno nezaposlenih osoba za poslove njegovateljica, dadilja ili tumača znakovnog jezika. Te će osobe nakon edukacije biti uključene u rad Centra za podršku. U okviru Centra će biti uspostavljena i besplatna telefonska linija, a osigurat će se i dežurstvo za hitne slučajeve.
Važno je napomenuti da se završenom edukacijom stječe zvanje koje se upisuje u radnu knjižicu, a za vrijeme provođenja Projekta, koji traje 15 mjeseci, polaznice su plaćene za svoj rad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.