Prezentacija projekta u kojemu su sudjelovali mladi Murterini

Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Općina Murter-Kornati i Udruga Feniks za ljudski razvoj i inovativne akcije iz Murtera u ponedjeljak, 4. studenog organiziraju prezentaciju
projekta Empowerment Lab. Prezentacija će se održati u prostorijama Centra za održivi razvoj obale i otoka s početkom u 11 sati.

Misija projekta Empowerment Lab bila je osnaživanje mladih članova lokalne zajednice Murtera kao potencijalno najsnažnijih lokalnih nositelja promjena za proces inovacija u cjelokupnoj turističkoj ponudi otoka.

Krajnji cilj bio je aktivirati mlade ljude, sudionike projekta, da svojim vlastitim angažmanom stvore priliku za zaposlenje i osmišljanje (vlastitog), lokalno smještenog, održivog poduzetništva koji će za posljedicu imati smanjivanje broja mladih koji odlaze s otoka.

Ovim se radionicama, osim tehničkih znanja i vještina dala prilika da u poticajnom i inspirativnom okruženju mladi svoje ideje konkretiziraju te da upoznaju sve alate i načine kojima bi ideju realizirali.

Na pet radionica i studijskoj posjeti Školi transformativnog liderstva Sveučilišta u Olomucu u Češkoj sudjelovalo je ukupno 11 mladih iz Murtera koji su kroz inovativne radne metode s projektnim trenerima razrađivali svoje vlastite poduzetničke i projektne ideje od poslovnog modeliranja na papiru do 3D planiranja s Lego Serious Play metodologijom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.