Devetogodišnji robotičari Marisa i Benjamin iz Primoštena osvojili nagradu u Šangaju

Devetogodišnjaci Benjamin Aron Balogh i Marisa Perković s mentoricom Amalijom Pancirov iz Osnovne škole Primošten osvojili su u Šangaju na Svjetskom natjecanju u edukacijskoj robotici (WER) nagradu za najbolji editing videa o robotici i sebi, koji su morali sami osmisliti i snimiti.

Ove godine na svjetskom natjecanju sudjelovale su tri ekipe iz Hrvatske, koje su laznice za svjetsko natjecanje osvojile na WER otvorenom kupu Hrvatske koje je organizirao IRIM-Croatian Makers. Ovogodišnje natjecanje na jednom je mjestu okupilo oko tri tisuće timova odnosno oko 8.000 učenika i učenica.

Svjetsko natjecanje u edukacijskoj robotici (WER) od 2002. godine održava se u Kini, a u posljednje četiri godine na njemu sudjeluje dvadesetak zemalja iz cijelog svijeta. Na natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine, učenici nižih i viših razreda osnovne škole i srednjoškolci, koji se natječu se u pet ili šest kategorija.

 

marisa i benjamin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.