FOTO: Primoštenski Dom zdravlja na čekanju jer je Petrina prodao teren za trafostanicu

Primoštenski Dom zdravlja, investicija vrijedna preko devet milijuna kuna, gdje se namjeravaju prebaciti ljudi i oprema iz starih, neadekvatnih prostorija, u potpunosti je gotov i mogao bi, tako reći, proraditi već sutra. Međutim, ima jedan značajan problem, Hrvatska elektroprivreda do novog Doma zdravlja još uvijek nije sprovela struju. Razlog je prilično bizaran – Općina Primošten u međuvremenu prodala je teren u svom vlasništvu na kojem je bila predviđena izgradnja trafostanice za Dom zdravlja!

domzdravljaprimosten1– Tražili  su još prošle godine da im osiguramo teren za trafostanicu, kako bi se Dom zdravlja mogao spojiti na struju. Teren smo im osigurali, ali je HEP cijelo vrijeme nešto otezao, a za izgradnju trafostanice ne treba im više od mjesec dana. Nisu radili ništa, a u međuvremenu se Općini Primošten javio kupac za tu parcelu od sedam tisuća kvadrata, pa smo mu je i prodali, to je dobar posao za Općinu – kaže načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

domzdravljaprimosten3HEP sad traži da mu Općina osigura drugi teren, ali Petrina kaže da mu to ne pada napamet.

– HEP ima dvije miljarde kuna godišnje dobiti, a traže od jedne male općine da im osigura teren. Ne pada mi napamet to napraviti, pristajati na njihove ucijene, i tako su ljigava firma, puni nepotizma, zapošljavanja po rođacima- kaže Petrina.

Ne zna ni kad bi Dom zdravlja mogao konačno proraditi.

– Mogli smo ga otvoriti i lani u šestom mjesecu, a mogli bi ove, recimo 1. lipnja. Na ucjene od strane HEP-a ne pristajem, makar Dom u ovakovm stanju kakvom je sad gubi pet tisuća eura mjesečno jer ne radi, već smo iznajmili većinu prostorija, ali najam ne možemo ubirati bez struje- kaže Petrina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.