FOTO: Udruga franak zapalila svijeće ispred banke u Primoštenu

Akcija paljenja svijeća (pod nazivom “večer tišine”) koju, evo već šestu subotu za redom organiziramo u cijeloj Hrvatskoj, su znak odavanja počasti svim žrtvama kredita u CHF. Cilj akcija je kontinuirano podsjećanje izvršne vlasti, HNB-a i banaka da Udruga Franak neće odustati od svojih 5 zahtjeva koje vide kao najkorektnije rješenje za svih.

Udruga 1

– Svijeće se pale osam subota za redom u znaku osam  tuženih banaka a kruna akcije će biti masovni prosvjed 28.ožujka kada ćemo paliti svijeće ispred HNB. Prijedloge riješenja koji se nude od strane banaka i vlade te se “oglašavaju” po medijima, udruga franak ne prihvaća i smatra da je na sceni ponovno metoda “podjeli pa vladaj”. Naglašavamo da se udruga franak protivi rješenjima koji idu na teret državnog proračuna i poreznih obveznika. Isto tako protivimo se predloženoj podjeli po socijalnom kriteriju. Smatramo da se zakoni ove države trebaju poštovati i da tko ih prekrši treba snositi sankcije. Protiv tuženih banaka sudske presude su donijete i tražimo da vlada RH postupi shodno tome, a ne da ostavlja neke ljude da se sami bore protiv “golijata” a druge dezinformira – javljaju iz Udruge Franak.

Svijeće su se jučer palile i ispred banke u Primoštenu.

Udruga 1

Za sve informacije oko problema sa kreditima u CHF, za područje grada Šibenika, obratite se našem volonteru gdinu. Anti Lovriću na mob: 098 908 90 99.
Za više informacija, posjetite udrugafranak.hr

IZVOR: Primošten plus

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.