FOTO: Vlasnici vila u Teplom boku uzurpirali pomorsko dobro – Općina Primošten ne može urediti ‘lungo mare’

Općina Primošten uputila je zahtjev inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za hitan izlazak na teren na područje Teplog boka gdje, kako navode, zbog privatne uzurpacije pomorskog dobra općinske vlasti nisu u stanju izgraditi urediti šetnicu ‘lunog mare’.

primosten tepli bok1 primosten tepli bok2

 

– Dana 3. srpnja komunalni redar Općine Primošten, na osnovu prijava, je izašao na teren i ustanovio da su vlasnici objekta na predjelu Tepli bok uzurpirali pomorsko dobro, kako privremeno ležaljkama i trajno potpornim i ogradnim zidovima – stoji u dopisu Općine inspekciji.

Nastavljaju kako je Prostornim planom predviđena izgradnja šetnice uz obalu od centra Primoštena do naselja Bilo, no zbog svojatanja prostora do mora od strane pojedinaca to nije moguće, poručuju iz Općine te od inspektora traže da izađu na teren i pokrenu postupak protiv ‘uzurpatora’ pomorskog dobra.

primosten tepli bok4 primosten tepli bok5

primosten tepli bok

 

-Od inspekcijskih službi tražimo da naprave ono što su dužni po zakonu napraviti. Ukazujemo na ovaj problem godinama, pješačka staza, odnosno šetnica se mora napraviti kako bi se spojio cijeli Primošten jer mnogi turisti, ali i domaći ljudi umjesto obale za šetnju koriste magistralu što može dovesti i do nesreće – navodi Iris Ukić Kotarac iz Općine Primošten.

Ukić Kotarac dodaje kako je nedavno ispred jedne vile na području Teplog boka niknuo i potporni zid što, smatra ona, govori kako vlasnik smatra da je zaštićen i da ga se neće dirati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.