LUSKSUZNI TURIZAM: I Primošten je dobio arhitektonsku atrakciju

Kompleks od šest vila Golden Rays, od kojih svaka ima pristup privatnoj plaži, a na raspolaganju osobnog kuhara, batlera, dadilju i vozača, preteča je najluksuznijeg turizma za VIP goste na Jadranu

Za ovaj projekt možemo reći da predstavlja pionirski pothvat luksuznog turizma u Dalmaciji, odnosno preteču svih budućih projekata u turizmu namijenjenih VIP gostima. Kompleks od sedam fenomenalnih vila i šest apartmana smješten je uz rivu, a svaki od njih ima pristup privatnoj plaži, bez obzira je li u prvom, drugom ili trećem redu do mora. Riječ je o kompleksu Golden Rays u Primoštenu, smještenom otprilike jedan kilometar od centra mjesta, a danas vas vodimo u jednu od luksuznih vila uz more, arhitektonski vrlo atraktivnu.

Naime, prilagođavući se postojećem neravnom terenu, arhitekti su posvetili posebnu pozornost na položaj kompleksa, osmislivši odličan spoj moderne arhitekture i mediteranskog ambijenta na jedinstven način. Iako se vile praktički nižu jedna na drugu, svaka ima jedinstven položaj i ekskluzivnost što se tiče privatnosti, sadržaja i, naravno, predivnog pogleda. Vila je samostojeća i pozicionirana tako da je djelomično ukopana u teren s atrijem u kojem je zelenilo na stražnjoj strani vile, dok je s prednje strane vile, kod otvora prema moru, bazen djelomočno uklopljen u vilu, a djelomice je na otvorenom.

Uz opuštajuću zonu, odnosno uz sam bazen, od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju sauna, fitness centar i prostor za zabavu i druženje. Površina dvoetažne vile iznosi oko 370 kvadrata, a osim dijela ukopanog u teren, arhitektonski je karakteriziraju goleme staklene stijene i djelomično staklen krov, koji omogućuju da sve sobe, napose dnevni boravak i spavaće sobe, imaju dovoljno prirodnog svjetla i, što je možda i važnije govorimo li o luksuznim objektima namijenjenim turističkom najmu, direktan pogled na uvale, poluotoke i otočiće, koji će naprosto oduševiti i one najsofisticiranijeg ukusa.

Stil uređenja interijera prati arhitektonsku priču. Dakle, moderan interijer opremljen je vrhunskim materijalima, uređajima i dekoracijama, a posebno se ističu već spomenuti atrij i goleme staklene stijene, koji mu daju prozračnost i isprepletenost s eksterijerom, što je dugogodišnji trend u osmišljavanju prostora namijenjenog stanovanju, ali i odmoru. Vrhunski opremljena kuhinja s otokom, blagovaonica, dnevni boravak s udobnim garniturama i zanimljive oble minimalističke stepenice, ali i razni detalji, kao što su zavjese i tepisi ispred garnitura, neutralnih su tonova i zemljanih nijansi.

Uz veći dnevni boravak, na katu je i manji salon te spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama. Ukupni je kapacitet šest do osam osoba. Također, vila ima i garažu za dva automobila. Osim jedinstvene lokacije, arhitekture i ponude na visokoj razini, prema željama i potrebama VIP gostiju mogu se angažirati osobni kuhar, batler, sluškinja i osobni vozač limuzine, a mogu im se organizirati i tečajevi ronjenja, izleti s privatnim vodičima, čuvanje djece…

IZVOR:DOM&DIZAJN/JUTARNJI

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.