Maja Klarić o ‘Vremenu badema’ pričat će Primoštencima

Putopjesnikinja Maja Klarić ovog četvrtka u 18 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Primoštenu predstavit će svoj putopis s hodočašća Camino de Santiago.

– Putopis ‘Vrijeme badema’ nastao je tijekom hodočašća Camino de Santiago na kojem sam bila 2010. godine. Putopis sadrži poetske i prozne zapise, kao i originalne fotografije u boji nastale tijekom putovanja. Camino de Santiago službeno započinje u francuskim Pirenejima, a završava u gradu Santiago de Compostela, odnosno u mjestu Finisterra na Atlantskom oceanu. Dug je oko 900 kilometara koji se prelaze pješice, biciklom ili na konju. Krajem 2010. godine u 35 dana prehodala sam 880 kilometara, od mjesta Saint Jean Pied du Port u Francuskoj do Finisterre na španjolskoj obali Atlantskog oceana – kazala je Klarić.

Urednik knjige je Edo Popović, a poezija iz putopisa čini dio dokumentarnog filma o Caminu ‘Zapisi s hodočašća na kraj svijeta’ Anđelka Šutala i Vlade Terkeša, dosad prikazanog u nekoliko gradova.

Šibenska putopjesnikinja dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije, ‘Život u ruksaku’, ‘Quinta Pitanga’ i ‘Nedovršeno stvaranje’.

– ‘Život u ruksaku’ govori o europskim putovanjima (Portugal, Španjolska, Irska, Francuska i sl.), ali i putovanju općenito – kako i kada krenuti, što nas vuče na putovanja, kako putovati sam… ‘Quinta Pitanga’ govori o Brazilu i otoku Itaparica gdje sam provela dva mjeseca na UNESCO-ovom rezidencijalnom programu za književnike gdje je zbirka i nastala. ‘Nedovršeno stvaranje’ zbirka je koju sam napisala tijekom putovanja kroz Južnu Ameriku, a koja kroz stihove priča o Peruu, Boliviji i Ekvadoru. Prilikom predavanja, zemlje kroz koje sam putovala publici predstavljam ispreplićući anegdote i priče s putovanja te čitajući poeziju koja preko stihova prepričava iste događaje – riječi su Maje Klarić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.