Mali robotičari iz Primoštena predstavnici Hrvatske u Šangaju

Prošlu subotu u Zagrebu je održano natjecanje u robotici – WER Croatian Open u organizaciji IRIM-a. Među 60 ekipa i 200 natjecatelja  našla se i primoštenska ekipa, jedini predsavnik iz županije.
Mentorica Amalija Pancirov, profesorica Hrvatskog jezika i magistra knjižničarstva, javila se na natječaj za opremu Abilix i  našla zadnja na popisu od 50 škola i udruga u Hrvatskoj koji su prošli natječaj. Naporan rad slijedio je u lipnju, krajem kolovoza i rujnu s nekolicinom djece i tatom volonterom Kristijanom Perkovićem. Što se više bližio 23.rujna, dan kvalifikacija, mentorica je bila sve nesigurnija i namjeravala odustati s obzirom na težinu zadataka i način programiranja. U zadnji tren zahvaljujući Benjaminu Aronu Baloghu i Marisi Perković ipak su se pojavili, pokazali sve što su znali i pokupili zlatnu medalju u svojoj kategoriji nižih razreda, piše portal primoštenplus. Mame Diana i Jagoda, zajedno s mentoricom još svladavaju dojmove. Treba otputovati u Šangaj i predstavljati Hrvatsku na Svjetskom robotičkom natjecanju WER sredinom studenog. A Benji i Marisa, oni trenutno razmišljaju kako robota programirati do savršenstva.

Foto: Primoštenplus

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.