Nema zimskog sna u Primoštenu, omiški putopisac u četvrtak ‘šeće lava po svitu’

Poznati omiški putopisac Vedran Bađun u četvrtak, 2. studenog, gostovat će u primoštenskoj knjižnici gdje će podijeliti svoje avanture s putovanja u sklopu putopisne tribine ‘Šetan lava po svitu’.

Vedrana šibenska publika već dobro poznaje pošto je tijekom zadnjih nekoliko godina održao dva uzbudljiva predavanja u sklopu Croatian Travel Festivala.

Na put oko svijeta će vas svojim fotografijama, glazbom i pustolovinama svaki mjesec povesti netko od poznatih hrvatskih putopisaca i avanturista koga u knjižnici ugošćuje Kristijan Perković, i sam ‘bjelosvjetska lutalica’, s pretežitim boravištem u Primoštenu. Na pitanje zašto se odlučio na organizaciju ovog ciklusa tribina odgovara:

– Ohrabrio me je uspjeh Brazilskog festivala kojega smo u Primoštenu organizirali u veljači. Pokušavam pokrenuti ove naše Dalmatince, probuditi ih iz zimskog sna u koji malo mjesto poput Primoštena utone čim prođe turistička sezona. Smatram da ćemo svi skupa lakše krenuti naprijed kad počnemo razmišljati malo šire, a oči najbolje otvara upoznavanje svijeta oko nas. Ovakve tribine su prilika da na zabavan način nešto naučimo iz bogatog životnog iskustva naših svjetskih putnika – poručuju organizatori.

Vedran Bađun je 42-godišnji Omišanin pustolovna duha. Radio je kao vojni policajac, a potom bio član Prvog hrvatskog gardijskog zdruga. Nakon završetka Domovinskog rata obuzela ga je strast prema putovanjima, a kako bi ih financirao radio je kao rafting vodič na najzahtjevnijim rijekama kod nas, u Sloveniji, Kostarici i na Tajlandu. Danas zbog ljubavi prema prirodi radi kao čuvar prirode (rendžer) u zaštićenim parkovima. Piše knjige, strastveni je slikar, majstor je tetovaže, bavi se fotografijom, crta stripove, svira i pjeva nyambinghi, pleše salsu, profesionalno sudi borilačke mečeve. Već se gotovo 30 godina bavi borilačkim vještinama, od borca preko trenera do suca.

O njegovi iskustvima iz Afrike i svih ostalih kontinenata na kojima je bio, a nije bio samo na Antarktici, možete iz prve ruke čuti večeras u 18 sati.

Nakon tribine slijedi neformalno druženje s predavačima uz degustaciju nacionalnih jela i/ili pića te zemlje. Ulaz je besplatan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.