Ogorčeni vatrogasci iz Primoštena: Sigurnost 15.000 gostiju i domaćih više neće biti ista!

Ne promjeni li se situacija u kojoj su ostali bez, kako pišu, najvažnijeg vozila u požarnoj sezoni, Vatrogasci DVD-a Primošten u ponedjeljak će u prosvjed. Najavili su to jučer objavom na svojim Facebook stranicama, nakon što su dobili obavijest iz Ministarstva gospodarstva, sektora robnih zaliha, kako cisterna koju su dobili na korištenje za sezonu seli uz Ervenik, a njima, za borbu s požarima, ostaju kapaciteti od 42 litre po četvornom kilometru ili, kako pišu, ‘kap po metru’. Objavu primoštenskih vatrogasaca prenosimo u cijelosti.

dvd primosten3

Prije 10 godina otprilike počela je agonija DVD-a Primošten kada je u katastrofalnom požaru izgorila cisterna, a bilo je i ozljeđenih članova… No, prošli smo i to….devet godina slušali političke ucjene, podsmjehe i omaložavanja kada smo tražili ono što nas pripada, ono što su foteljaši u Vlada Republike Hrvatske odredili. Uvijek bi bilo odite svom Petrini…i otišli smo i uvik su nam bila otvorena vrata… Zasigurno ćemo nakon ovog posta dobiti brdo pozivan jezikove juhe i političkih prijetnji. Zašto ovo pišemo? Pa evo za one koji ne znaju, 22.10.2015. iz programa Ministarstva gospodarstva dobili smo iz robnih zaliha na korištenje i skrb MAN cisternu, koja nam je došla ko blagoslov i spas. Ni nju ne bi dobili jer za natječaj ministarstva nitko nije znao… Upornošću članova DVD-a, zapovjednika pokojnog Duje, predsjednika Jadrijevića došlo se u razgovor sa ministarstvom, bivšim predsjednikom Josipovićem, Uredom predsjednice koji nam je kazao kako predsjednici to trenutno nije bitna problematika…te do tadašnjeg premijera Milanovića i ministra Ranko Ostojić s kojima smo se našli u Tisnome… sramota velika kako za županijske oce tako i za ostale što su dokazali da su politički podobni… na ove osobe mislimo na one u redovima ureda župana, skupštine a ne na redove Vatrogasne zajednice županije.

I evo danas, 15 dana od početka nove protupožarne sezone, već nekoliko intervencija, manjak ljudi, ali herojski se mučimo, iz ureda Ministarstva gospodarstva, sektora robnih zaliha dolazi obavijest da nam cisterna odlazi i ide u Ervenik na prijevoz vode… Ostali smo zgroženi i zatečeni, u sezoni ostajemo bez jaaako bitnog ako ne najbitnijeg vozila…sigurnost 15.000 gostiju i domaćina više neće biti ista… raspolagati će sa svega 42 litre vode po kvadratnom kilometru odnosno kap po metru.

Politika je od vatrogastva učinila kurvu na prodaju jer ovo je sigurno kupovanje glasova vladajuće stranke ili u Saboru ili u županijskoj skupštini. Sramotno i bijedno. Od ponedjeljka ako stanje ostaje isto, DVD PRIMOŠTEN ide u prosvjed te će se unatoč zakletvi i profesiji oglušiti na neke stvari i događaje van Općine Primošten. Sve članove i ljude dobre volje pozivamo na potporu. Pomoći ćemo uvijek ali nekome biti dežurna kurva nećemo biti nikad pa ni foteljašima u vrhu lijepe naše, poručuju ogorčeni vatrogasci iz DVD-a Primošten.

Zahvaljujući svojoj javnoj objavi i medijskoj pažnji primoštenskim vatrogascima, saznajemo, stigla već su neka obećanja o kojima nitko još službeno ne želi govoriti dok ne vide hoće li biti i ostvarena. Za sada ne žele vjerovati da bi se, dok ne tako daleko traje borba s vatrenom stihijom, itko usudio ostaviti vatrogasce na ‘suhom’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.