OPĆINSKO VIJEĆE ODLUČILO: Zabranjena živa glazba na primoštenskim štekatima

Nakon niza zamjerki građana i vlasnika apartmana na veliku buku sa ugostiteljskih štekata za vrijeme turističke sezone, Općinsko Vijeće jednoglasno je donijelo odluku o zabrani žive glazbe na svim štekatima, a svirati se može u iznimnim prilikama i to uz posebno pismeno odobrenje Općine.

Ova odluka će biti i pismeno naglašena u svakom ugovoru o zakupu javnih površina.

Razlog ovoj odluci možemo naći u onim ugostiteljskim objektima koji nisu pazili na glasnoću u kasnim večernjim satima prethodnih godina unatoč upozorenjima, a ujedno su bili i neredoviti u plaćanju obveza prema Općini. Baš zbog ovakvih pojedinaca, donešena je ova odluka, a vijeće je uz to dogovorilo da onima koji nisu podmirili “stare” račune za najam štekata i poslovnih prostora, ugovor neće biti produžen.

Nadamo se će se naći neko optimalno rješenje za ovo dugogodišnje pitanje oko glasnoće, te žive glazbe u kafićima i ljetnim terasama, jer ovakav vid zabave ne bi trebalo zanemariti, a svi mi mještani bi trebali tolerirati određene decibele (koji se lako mogu namjestiti na optimalnu jačinu) barem do 23 ili 24 sata u samoj špici sezone.

Svjesni smo da svaki kvalitetni sadržaj koji ponudimo turistima može biti samo plus u izgradnji prave turističke atmosfere u našem malom mistu. Malo međusobne tolerancije i zajedništva u ostvarivanju pravih ideja za što bolji Primošten ne bi trebao biti nedostižan cilj. Ili možda bi?, piše PrimoštenPlus

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.