Poljska turistkinja presretna: Primoštenci su pošteni i dragi ljudi

Ako se gleda po osobinama, ljudi naravno, onda je Primošten sigurno u vrhu što se tiče perioda zadnjih par mjeseci.

Nakon što je Marko Nižić prošli mjesec velikodušno vratio njemačkom turistu izgubljenu torbicu s dokumentima i novcem iz Primošten, “istog kvarta”, Rudine, dolazi nam još jedna “poštena” priča. Naime, riječ je poljskoj državljanki koja je ovih dana boravila u Primoštenu u svom odmoru iz snova sve dok nije skužila da je negdje ostavila svoj novčanik s povećom svotom novaca i dokumentima. Turistkinja je proživljava strašnu agoniju, sve dok nije preko facebooka dobila poruku da je izgubljeno pronađeno. Pošteni nalaznici ovog su puta djelatnici Banana bara na Rudini koji su novčanik našli na svom štekatu. Prvo su slučaj prijavili Turističkoj zajednici radi provjere popisa gostiju, zatim policiji. Utvrđeno je da je poljakinja napustila brodom Primošten te su se dali u facebook potragu. Nakon nekoliko dana konačno su došli do njene prijateljice koja je obavijestila vlasnicu.  Sretna vlasnica nije mogla vjerovati kako je sve na mjestu te se vratila u Primošten.

Priča je dobila svoj sretni kraj, poljska turistkinja vratila se po svoj novčanik i nagradila osoblje koje nam i ispričalo ovu priču, a zbog svoje skromnosti žele ostati anonimni.

IZVOR/FOTO: glasprimostena.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.