Novi život Marine lučice

Primoštenski raj za golaće Austrijanac pretvara u ekskluzivni ‘Prim bay resort’Foto: Prim bay resort
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Austrijski investitor Christoph Traunig planira u zadnjem kvartalu ove godine početi izgradnju turističkog naselja visokog standarda ‘Prim bay resort’ u zoni Marina lučica u Primoštenu. Na lokaciji nekadašnjeg nudističkog raja i danas devastiranog hotela njegova splitska tvrtka M.L. Bay Development izgradit će turističke kapacitete sa 1.170 kreveta.

Na zemljištu ukupne površine 13,7 hektara planiraju izgradnju 51 tisuću četvornih metara smještajnih i popratnih sadržaja. Uz glavnu hotelsku zgradu sa 250 soba, gradit će se apartmansko naselje sa 111 soba te još 30 vila, etno selo, bazeni, restorani i drugi prateći sadržaji uz 360 metara plaže. Naselje bi, kako je planirano prve goste primilo u ljeto 2022. godine, a svi sadržaji bili bi u punoj funkciji u 2023. godini.

Investitor je u postupku pribavljanja svih potrebnih suglasnosti pa je tako u utorak izdano i rješenje Šibensko-kninske županije kojim se potvrđuje da za planirani zahvat nije potrebno provesti postupak utjecaja na okoliš uz uvjete koje mora poštivati tijekom izgradnje i kasnije u radu naselja te obvezuje investitora na ishodovanje lokacijske dozvole u roku od dvije godine.

Izgradnja novog naselja je planirana u 12 etapa. U prvoj etapi gradit će se prometna mreža naselja, u sljedeće tri apartmansko naselje, potom su tri etape predviđene za gradnju vila, u osmoj etapi gradit će se hotelska zgrada, potom zgrada za smještaj osoblja, parkiralište te infrastruktura površina i na kraju beach club i restoran.

– Investitori za sada našem odjelu nisu uputili zahtjev za izdavanje dozvole, a pretpostavljam da će tražiti lokacijsku na temelju koje će ishodovati građevinske dozvole po fazama gradnje. Izmjene Urbanističkog plana Marina lučica su na snazi i taj dokument odobrava planiranu izgradnju, a u dosadašnjim kontaktima s ulagačem i projektantima jasno smo im dali do znanja da će imati našu podršku u realizaciji projekta. Kako trenutno postoji samo cesta od Jadranske magistrale do hotela bit će potrebno isprojektirati prometnice kroz cijelo buduće naselje i eventualno dobiti suglasnost Hrvatskih cesta za priključak na magistralu – kaže Semira Škugor, pročelnica županijskog Odjela za prostorno uređenje i gradnju.

Podsjetimo, danas potpuno devastirani hotel ‘Marina lučica’ s više od 600 kreveta izgrađen je 1971. godine i radio je samo 20 godina. Uživao je veliki ugled u nudističkom turizmu i slovio je za jednog od modernijih hotela iz tog vremena. Mađarski vlasnici, koji su ga preuzeli u privatizaciji hotelske tvrtke Primošten, sve ove godine u njegovu obnovu nisu uložili ni kunu. Nekad elitni nudistički hotelski kompleks u stanju je raspadanja i ruglo je turističkog Primoštena dulje nego li je bio u funkciji.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.