Rebeka Radić s roditeljima stigla u Pittsburgh, operacija je čeka u četvrtak

Šesnaestogodišnja Rebeka Radić i njeni roditelji, majka Vesna i otac Denis, stigli su u SAD, u Pittsburgh, gdje mladu Primoštenku čeka operacija koštanog tumora na bazi lubanje.

‘Odlično smo putovali, sve je proteklo u najboljem redu. Malo smo umorni od vremenske razlike, no sve je super’, javila se obitelj Radić svojim Primoštencima i Maji Zorici, jednoj iz skupine mladih koji su organizirali humanitarnu akciju ‘Život nema cijenu’ kako bi svojoj sugrađanki omogućili odlazak na spasonosnu operaciju.

Rebeka i roditelji iz Splita su poletjeli u subotu ujutro u 6.30 sati, te preko Pariza i New Yorka, stigli u Pittsburgh gdje je u bolnici UPMC University of Pittsburgh Medical Center – Globar care, u četvrtak čeka operacija.

– Na aerodromu ih je dočekao vozač bolnice koji je obitelj odvezao u Family house gdje će biti smješteni. No, osim vozača dobrodošlicu im je poželio i Marko Urlić, Makaranin koji živi u Americi, i vozač je taksija.

Obitelji Radić je kazao kako će im biti na raspolaganju tijekom njihova boravka u Pittsburghu, za sve što im eventualno ustreba.

U Pittsburghu je, inače, sunčano, lijepo vrijeme, pa su Rebeka, Vesna i Denis malo i prošetali gradom, a sada im slijedi odmor i ujutro (ponedjeljak – op. a.) odlazak u bolnicu gdje Rebeka ima trodnevne preglede i pretrage prije same operacije, ispričala nam je Maja.

SANDRA BARČOT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.