Šibenski Vodovod: Nemamo veze s naknadom za odvodnju koje je uvela Općina Primošten

Šibenski Vodovod reagirao je danas priopćenjem za medije zbog naknade za razvoj odvodnje koju je 22. rujna uvela Općina Primošten. Iz Vodovoda poručuju kako su dužni reagirati jer su se u dijelu javnosti pojavile informacije kako su oni povećali cijene svojih usluga.

– Ovom obavijesti želimo istaknuti da je isporučitelj usluge javne odvodnje za područje općine Primošten, poduzeće Primošten odvodnja d.o.o., a ne Vodovod i odvodnja d.o.o.Šibenik, te da je ovo Društvo dužno postupiti prema odluci Općinskog vijeća i ima zakonsku obavezu u njihovo ime vršiti obračun i naplatu naknade, a tako prikupljena sredstva nisu prihod Vodovoda već predstavljaju prihod trgovačkog društva Primošten odvodnja – navode iz Vodovoda.

Sredstva prikupljena naplatom naknade, Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik doznačuje na račun trgovačkog društva Primošten odvodnja d.o.o., kojemu doznačena sredstva služe pokriću troškova gradnje novih, rekonstrukcije i održavanja postojećih građevina odvodnje općine Primošten, dodaju.

Naknada za razvoj odvodnje Općine Primošten, i to u iznosu od tri kune po metru kubnom za kućanstvo i četiri kune po metru kubnom za gospodarstvo s godišnjom potrošnjom do 15 tisuća m3 za proteklu godinu, a 5,00 kn/m3 s potrošnjom protekle godine većom od 15 tisuća m3, predstavlja u cijelosti prihod trgovačkog društva Primošten odvodnja ono s istom raspolaže prema svojim planovima i programima, zaključuju iz Vodovoda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.