STIPE PETRINA: Kupite dionice Imunološkog zavoda, Općina Primošten već je uplatila 10 tisuća kuna

Općina Primošten na 11. sjednici vijeća koja će se održati dana 19. ožujka 2015. godine, uputit će je javni poziv građanima i svim jedinicama lokalne samouprave da se uključe u akciju spašavanje i zaštite Imunološkog zavoda Zagreb uplatom komanditnog uloga od najmanje 100 kuna te na taj način omoguće opstanak Imunološkog zavoda i spriječe da Zavod ode u ruke strancima.

Stipe Petrina osobno i službenici Općine Primošten te djelatnici komunalnih poduzeća Bucavac d.o.o i Odvodnja d.o.o, svojim primjerom, svjesni strateške važnosti Zavoda podržali su akciju i uplatili svoj komanditni ulog te tako dali podršku ovom projektu ali i pokazali duh solidarnosti.

Općina Primošten uplatila je komanditni ulog u visini od 10.000 kuna i svojim primjerom još jednom pokazala kako se štiti interes građana.

Stipe Petrina ovim putem poziva sve načelnike, gradonačelnike i župane da umjesto da ulažu u „vozni park“ i kupnju glasova da se uključe u ovu akciju spašavanja Zavoda koji je od presudnog interesa za Republiku Hrvatsku i njezine građane. Načelnik je uputio poziv da sve jedinice lokalne samouprave izvrše uplatu komanditnog uloga i otkupe dio ponuđenih dionica Zavoda (ukupno 157.997 dionica) i na taj način spriječe još jednu propalu hrvatsku priču.

Petrina poručio; „Da je malo više pameti i političke volje nikad ne bi došli u poziciju da trebamo spašavati Imunološki zavod!“

U Republici Hrvatskoj ukupno je 555 jedinica lokalne samouprave od toga 428 općina i 127 gradova te 20 županija. Kada bi postojala viša razina svijesti ali i želja da se zaštiti interes građana, mogao se pronaći pravni okvir i svaka od navedenih jedinica mogla je participirati u ovome projektu uplatom uloga odnosno financijski jače jedinice lokalne samouprave mogu bez problema ispuniti obvezu ulaganja 110 milijuna kuna u prvoj godini rada Zavoda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.