U Primošten stiže 500 učenika iz cijele Hrvatske na državnu smotru LiDraNo

Ilustracija/arhiva

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018. održat će se u Primoštenu od 19. do 21. ožujka za učenike i mentore osnovnih škola, a od 21. do 23. ožujka za učenike i mentore srednjih škola.

Na završnim svečanosti u primoštenskom hotelu Zora nastupit će učenici koji su napisali, odglumili i napravili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove u određenom izrazu i kategoriji. Na smotri LiDraNo ove će se godine svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstaviti gotovo 500 učenika osnovnih i srednjih škola.

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima održat će članovi prosudbenih povjerenstava pisci, novinari i urednici novina, glumci i redatelji, dramski pedagozi i radijski novinari.

– Važno je naglasiti da na smotri LiDraNo mogu sudjelovati učenici od 1. razreda osnovne škole do završnoga razreda srednje škole, i po tome je ova smotra jedinstvena i značajna unutar hrvatskoga školskoga obrazovnog sustava. Posebnost smotre LiDraNo je i zbornik učeničkih radova. I ove godine, kao i svih godina do sada, objavit će se zbornik smotre koji je jedina antologija učeničkih literarnih i novinarskih radova te vrste u Hrvatskoj. Cilj smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo njegujući hrvatski jezik, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost te biti podrška učiteljima i nastavnicima u izvannastavnome stručnom radu s učenicima – piše u priopćenju Agencije za odgoj i obrazovanje koje potpisuje Jadranka Žarković-Pečenković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.