Večeras počinju Primoštenske užance u Primoštenu

Da tradicija u primoštenskom kraju ne umire, te da ima nade da će običaje prihatiti i mlada generacija, svake godine potvrđuju Primoštenske užance. Manifestacija je to koja se svake godine okuplja u drugom mjestu primoštenske općine, prikazujući tada tradiciju i život Primoštena kakav je bio prošlih stoljeća.

Domaćin ovogodišnjih užanci  je Podgreben, malo mjesto dobrih ljudi sa velikim srcem. Mjesto je to smještno iznad Primoštena između najstarijeg primoštenskog mjesta Prhovo i Doca, a putovi iz Podgrebena poveznica su sa svim ostalim mjestima kao što su Draga, Supljak, Vadalj, Bilo Tribežić.

Biti u blizini, a ne otići večeras i sutra do Podgrebena, grijeh je i kazna za dušu i srce. Prva večer užanci počinje večeras u 20,00 sati svečanim otvaranjem manifestacije gdje se okupiti svi domaćini primoštenskih užanci. Nakon otvorenja glazbenu večer otvoriti će Puhački orkestar Primošten, a večer će se nastaviti domaćom dalmatinskom pismom i koncertom “Old School Banda” iz Tribežića.

Užance tu ne staju, nastavljaju se i sutra, u subotu, 02. kolovoza.  Sutra će se demonstrirati stari običaji i život toga kraja.  Podjeliti će se priznanja i nagrade najzaslužnijima, održati će se tradicionalno primoštensko vinčanje a završnu večer okruniti će koncert Klape Kampanel. Uz sve događaje, svi posjetitelji moći će razgledati izložbe koje pokazuju stare dvore, konobe i ostale zanimljivosti.

IZVOR/FOTO: glasprimostena.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.