Vlada Općini Primošten odobrila zaduženje u iznosu od 10 milijuna kuna

Na današnjoj 269. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu. Ministar financija Boris Lalovac podsjetio je da je Zakon o računovodstvu donesen u srpnju 2015. godine i na snagu stupa 1. siječnja 2016. godine. Uredbom se predlaže odgoda primjene članka 11. stavaka 1., 2. i 4. Zakona o računovodstvu u svezi jedinstvenog okvirnog kontnog plana, na način kako bi takav kontni plan bio od 1. siječnja 2017. godine u punoj primjeni, a poduzetnicima je dano vrijeme od godine dana da provedu potrebne pripreme. „Prema procjenama Hrvatske udruge poslodavaca velikim poduzetnicima potrebno je određeno vrijeme da pripreme novi kontni plan“, kazao je ministar. Cilj je unaprjeđenje u pogledu usporedivosti financijskih izvještaja te jednostavniji i kvalitetniji nadzor nad poduzetnicima kojeg provodi Porezna uprava.

Na sjednici je dana suglasnost Gradu Zagrebu za zaduženje kod Erste&Steiermarkische bank d.d.. Rijeka u iznosu od 190.000.000,00 kuna s rokom otplate kredita od pet godina. Sredstva će se koristiti prema Programu radova kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2015. te prema Programu radova na području prometa i komunalnog gospodarstva u Gradu Zagrebu u 2015., a za financiranje sljedećih projekata: ustanove kulture, objekti predškolskih ustanova, školski objekti, sportski objekti, zdravstveni objekti i objekti socijalne skrbi te gradnja nerazvrstanih cesta. Dana je suglasnost i Općini Primošten za zaduženje kod OTP banke Hrvatska d.d., Zadar, u iznosu od 10.000.000,00 kuna.

vlada.rh

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.