Prioritet je otvaranje novih radnih mjesta

Stanovnici općine Rogoznica ponovo su svoje povjerenje dali dosadašnjoj načelnici Sandri Jakelić,  nositeljici liste koalicije Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke. Ona je već u prvom izbornom krugu osvojila 753 glasa i još jedan mandat načelnice Općine Rogoznica, uvjerljivo nadmašivši  svoju protukandidatkinju Biserku Grgin iz HSP-a, koja je osvojila tek 268 glasova.

KANALIZACIJSKA MREŽA

– Nastavljamo gdje smo stali sa svim velikim projektima. Do kraja godine planiramo priključiti cijeli otok, staru povijesnu jezgru Rogoznice, na kanalizacijsku mrežu, a započeli bi i sa priključcima objekata u predjelu Crljine. Dugoročno planiramo izgraditi kanalizaciju za cijelu općinu od Zečeva do Ražnja, već smo krenuli s izradom projektne dokumentacije, a novac planiramo povući iz pristupnih fondova Europske unije – kazala je Sandra Jakelić. Tvrdi da je samo pitanje trenutka kada će krenuti gradnja magistralnog cjevovoda koji bi konačno trebao dovesti tekuću vodu u južni dio rogozničkog i trogirskog zaleđa (Supljak – Dvornica- Kanica), te poboljšati vodoopskrbu općine Marine. Riječ je o kapitalnoj investiciji teškoj čak deset milijuna kuna.

– Riječ je o zajedničkom projektu Općine Rogoznica i Marine.

Trenutno smo u fazi rješavanja imovinsko pravnih odnosa. Po mojoj procjeni radovi bit trebali početi na jesen, a bili bi gotovi kroz narednih godinu dana – nastavlja Sandra Jakelić. Obećava da će se u ovom mandatu posvetiti otvaranju prijeko potrebnih novih radnih mjesta, prva će otvoriti u Kalebovoj luci gdje će turističku zonu vrijednu 100 milijuna kuna gradit  Trigon Capital, investicijski fond iz Estonije. Gradnja luksuznog hotela u sklopu prve faze trebala bi započeti iduće godine, a cijeli resort bi trebao biti gotov u roku od tri do pet godina.

TURISTIČKI PROJEKTI

– Gradit će se u dvije faze. U prvoj je planiran hotel od najmanje četiri zvjezdice s 1500 ležajeva. Investitor je proširio početne planove, stoga u drugoj fazi planira izgradnju OPG-a. Resort će biti u mediteranskom stilu, otvoren za sve građane, s puno zelenila – istaknula je načelnica. Rogoznička vlast još uvijek strpljivo čeka da im se država smiluje i konačno im ustupi bivšu vojarnu Kruščice. – Plan nam je baš na tom prostoru otvoriti miješanu poslovnu zonu koja bi Rogozničanima donijela još potrebitih radnih mjesta – zaključuje Sandra Jakelić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.