Program proslave 5. kolovoza u Kninu

Povodom obilježavanja Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelje te 18. obljetnice VRO ‘Oluja’, 5. kolovoza u Kninu će se okupiti vojni i državni vrh. Budnica ulicama Zvonimirova grada započet će u 8 sati ujutro, dok će se državna zastava na kninskoj tvrđavi zavijoriti oko 9.30 sati.

Na centralnom kninskom trgu program Počasno zaštitne bojne OSRH započinje u 10 sati, a istovremeno će biti održan mimohod pripadnika Oružanih snaga, braniteljskih udruga i državnog vrha. Potom će svi položiti vijence i zapaliti svijeće ispred Spomenika Hrvatske pobjede Oluja ’95.

Središnja proslava započinje u 11 sati. Nakon reda službenih pozdrava i govora, okupljenima će biti podijeljen vojnički grah, a potom će se služiti Sveta misa za domovinu u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 13.30 sati.

U popodnevnim satima održat će se malonogometni turnir djece hrvatskih branitelja te humanitarna nogometna utakmica ‘Hrvatsko srce za Knin’. Navečer će pak biti upriličen svečani koncert.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.