‘Realizacija projekta obilaznice sada bi trebala ići puno brže’

Ovih dana napravljen je bitan korak ka realizaciji jednog od najvažnijih projekata na vodičkom području, izgradnji 5,1 kilometar duge obilaznice kojom bi se riješio problem ogromnih prometnih gužvi na ulazu u grad, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci. Naime, Grad Vodice dobio je lokacijsku dozvolu za izgradnju ove prometnice, čija trasa će se protezati od spoja na magistrali nešto prije poslovne zone Vodice, zatim sjeverno od građevinskog područja Vodica, budućeg sportsko-rekreacijskog centra Račice i poslovne zone Kuljače, da bi se  1,3 kilometra od diskoteke Hacienda u smjeru Splita ponovo spojila na magistralu.

 MIJENJANJE TRASE

– Očekujemo da će sada, dobivanjem lokacijske dozvole, izrada dokumentacije, kao i općenito realizacija projekta, ići puno brže. Za početak, u sljedećoj godini očekuje se potvrda glavnog projekta – kazala nam je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, dodajući kako su izradu cjelokupne dokumentacije, od izrade studije utjecaja na okoliš, do glavnog projekta, naručile Hrvatske ceste.

– Na žalost, priča sa izgradnjom obilaznice, koja je počela u siječnju 2011. godine, malo se odužila. Naime, prema prvotnom projektu obilaznica je trebala biti duga 4,2 kilometra, ali se s obzirom na širenje Vodica došlo do zaključka da se trasa treba mijenjati. S obzirom da prema novom projektu jedan manji dio obilaznice ulazi i na području katastarskih čestica grada Šibenika, trebalo je, između ostalog, pristupiti i izmjeni županijskog prostornog plana, a ta procedura traje. Ali, kako sam kazala, sada bi sve trebalo ubrzati – objasnila je Juričev Martinčev.

SVE OVISI O HRVATSKIM CESTAMA

Gradonačelnica je dodala kako su dobili obećanje da će Hrvatske ceste na sebe preuzeti kompletnu realizaciju, od otkupa zemljišta, pa sve do same izgradnje vodičke obilaznice.

– Zbog toga je u ovom trenutku teško govoriti o nekim konkretnim rokovima kada je riječ o početku radova, jer sve ovisi o Hrvatskim cestama, odnosno, o financijskoj situaciji. Ono što je najvažnije jest da drugi faza teče prema planu – zaključila je Branka Juričev Martinčev.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.