Rebalansiran proračun: Gradska blagajna puni se bolje od očekivanog

Najvažnija stavka treće sjednice vodičkog Gradskog vijeća, održane u srijedu, bio je prijedlog druge izmjene plana proračuna Grada Vodica za 2013. godinu, a koji je na kraju i izglasan. Rebalansiranju proračuna pristupilo se zbog boljeg dotoka prihoda, pa je predviđeno ukupno povećanje prihoda u iznosu od 4 375 000 kuna. Gradska blagajna proteklih se mjeseci posebno dobro punila od poreza na promet nekretninama. Kako je objasnila gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, prihodi od spomenute stavke veći su od planiranog i već sada prelaze 5,3 milijuna kuna.

VIŠAK I OD NAKNADE ZA KONCESIJE NA POMORSKOM DOBRU

– Pretpostavka je kako bi prihod od poreza na promet nekretninama do kraja godine mogao biti iznad 6,5 milijuna kuna – objasnila je vijećnicima vodička gradonačelnica.

Za sada se bolje od planiranog pune i prihodi od naknade za koncesije na pomorskom dobru. Od te se stavke u proračun do sada slilo 1,16 milijuna kuna, što je više od prvotne projekcije za čitavu 2013. godinu. Ali, kako se kaže, od viška glava na boli.

Korekcija je bilo i na rashodovnoj strani. Točnije, kako je objašnjeno, više je riječ o usklađivanju pojedinih stavki. Pa će se tako, primjerice, sredstva planirana za izgradnju balotaškog igrališta preusmjeriti za dodatnu opremu za montažnu dvoranu.

KOREKCIJE I NA RASHODOVNOJ STRANI

Najveća povećana stavka na rashodovnoj strani je ona koja se tiče izgradnje tržnice. Gradonačelnica Branka Juričev Martinčev podsjetila je kako je riječ o investiciji u čiju će se realizaciju krenuti ove godine, a koja bi trebala biti završena 2014., pa je pretpostavka kako nešto više od milijun kuna neće biti potrošeno u tekućoj godini.

– Međutim, zbog potpisane odluke bilo je potrebno osigurati i ovih dodatnih dva milijuna kuna u ovogodišnjem proračunu – objasnila je gradonačelnica Vodica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.