BUĐENJE ZMAJA: Uprizorenje legende o Zmajevom oku u Rogoznici

Manifestacija ‘BUĐENJE ZMAJA’, jedinstveno uprizorenje antičke legende o jezeru ZMAJEVO OKO u Rogoznici, održati će se u subotu 11. srpnja 2015. od 21:00 h do kasnih večernjih sati, duž rogozničke rive od jezera ZMAJEVO OKO i marine Frapa, preko ‘Nove rive’ sve do ‘Stare rive’ gdje će se održati finalna scena dvoboja između ZMAJA MURINA i heroja ARISTOLESA.

Kroz pet prizora, koji će se odigrati na pet različitih lokacija u Rogoznici, gdje će i gledatelji biti sudionici igrokaza, uprizorit će se priča o istinskoj ljubavi koja preobražava svijet. To je priča o hrabrosti, ljubavi, odanosti i pobjedi dobra nad zlim. Gledatelji će imat priliku doživjeti bajkoviti svijet zmajeva, čarobnjaka, vitezova i djeva, te postati dio legende o nastanku veličanstvenog rogozničkog jezera ZMAJEVO OKO, simbola vječne i istinske ljubavi.

Ovom jedinstvenom manifestacijom koja se ove godine održava po prvi puta želi se oživiti i sačuvati legenda o nastanku jezera Zmajevo oko, koja predstavlja kulturno-povijesno nasljeđe Rogoznice, sa konačnim ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog proizvoda za područje Rogoznice i Šibensko-kninske županije.

PROGRAM:

20.30. Okupljanje kolone ispred caffea „Starac“

21.00. Odigravanje 1 scene „ Susret Here i Posejdona na obalama Rogoznice“ –  na plaži ispred marine Frapa

21.20. Polazak kolone prema marini Frapa

21.30. Odigravanje 2 scene, „Biranje nevjeste“ u marini Frapa (amfiteatar).

21.50. Odlazak kolone na jezero „Zmajevo oko“

22.00. Odigravanje 3 scene „ Buđenje zmaja

22.25. Polazak kolone prema Novoj rivi.

22.45. Odigravanje 4 scene „ Slavlje u čast nevjeste Ise“

23.20. Odlazak kolone na Staru rivu.

23.35. Odigravanje 5 scene „ Borba zmaja i Aristolesa“

24.00. Završava priča „Buđenje zmaja“ i započima fešta.

02.00. Odlazak u marinu Frapa na ‘after party’.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.