FOTO&VIDE0:Proslava obljetnice ‘Oba dva, oba su pala’ u Rogoznici nikog nije ostavila ravnodušnim

‘Oba dva, oba dva, oba su pala’ uzvik je koji će Hrvati pamtiti zauvijek. U čast podvigu hrabrih hrvatskih branitelja koji se dogodio prije 24 godina u Zečevu kod Rogoznice, sinoć je održana istoimena manifestacija u organizaciji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Rogoznica.

Okupljenom mnoštvu obratio se, predsjednik Udruge, Dinko Županović riječima:

– Okupili smo se u znak sjećanja na junački podvig hrvatskih dragovoljaca koji su prije dvadest i četiri godine oslobodili tri vojarne i srušili dva neprijateljska aviona – podsjetio je Dinko Županović na akciju koja je označila obrat u odnosu zaračenih snaga, protjerivanju neprijatelja sa Šibenskog mosta…

oba su pala_rogoznica (2)

-Bilo je to vrijeme hrvatskog ponosa, kada smo svi bili punog srca, dignutih čela i plemenitih misli – dodao je Županović.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je započela prigodnim tridestominutnim dokumentarnim filmom na temu Domovinskog rata.

rogoznica_oba su pala (2)

Kasnije se program na oduševljenje brojnih posjetitelja rogozničke rive nastavio u pravom slavljeničkom tomu uz glazbu benda Viva i klape Cambi Kaštel Kambelovac.

Bilo je to i slavljeničke bakljade u organizaciji Torcida Rogoznica. Ljetna noć u Rogoznici protekla je u zajedničkom druženju domaći ljudi i tuzemnih, inozemnih gostiju, sreći i veselju sa sjećanjem na plemenitost onih koji su svoje živote dali da bismo mogli živjeti svoj na svome.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.