Kreće projekt izgradnje novog vrtića u Rogoznici

Prošlogodišnji projekt izgradnje novog vrtića uskoro bi mogao krenuti u svoju realizaciju. Prve korake u sređivanju dokumentacije Općina Rogoznica napravila je još prošle godine, a u prošlu srijedu otvorene su i ponude za najboljeg izvođača radova.

– Ukupno je na adresu Povjerenstva pristiglo osam ponuda tvrtki iz Splita, Šibenika, Solina, Vodica i Zagreba, a cijena njihovih radova varira od 7,3 milijuna kuna do 9,3 milijuna kuna – kaže nam načelnica Općine Sandra Jakelić.

ZAHTJEVAN ZADATAK

U narednih 30 dana pred Povjerenstvom predstoji cjelokupno provjeravanje dokumentacije i pristigle ponude svakog od izvođača te odabir najboljeg od njih.

– Dokumentacija je dosta velika i opsežna tako da pred Povjerenstvom stoji dosta zahtjevan zadatak. Svakako će se voditi računa o svim segmentima, kako financijskim tako i onim što se tiče kvalitete gradnje, ali sigurno je kako ćemo pristigle ponude nastojati riješiti i prije zadanog roka – kaže Jakelić.

Nakon što se odabere izvođač radova na novom rogozničkom vrtiću potrebno je sačekati i zakonski rok od 15 dana u kojem ostali ponuđači na ovu odluku mogu podnijeti žalbu te u slučaju da cijeli postupak prođe bez toga radovi bi mogli započeti i prije same turističke sezone.

NASTAVAK NA JESEN

– Ne treba sumnjati kako će se sve zakonske procedure do kraja ispoštivati, ali ako sve bude išlo svojim tokom iskreno se nadamo kako bi s radovima trebali početi dosta prije dolaska turista. Nastavak će uslijediti na jesen, pošto nam je u cilju napokon što prije riješiti ovaj i naše mališane smjestiti u prostor koji je adekvatan i primjeren njihovoj dobi, što trenutni prostor svakako nije – kaže Jakelić.

Podsjetimo kako je Općina Rogoznica za projekt izgradnje vrtića aplicirala i na natječaj Ministarstva za europske fondove, no ako se sredstva i ne povuku iz tih fondova, 5 milijuna kuna izdvojit će se iz proračuna Općine. U novom vrtiću, opremljenom po najvišim pedagoškim standardima, organizirat će se i cjelodnevni boravak mališana, te jaslice za najmlađe, a na oko 800 kvadrata unutrašnjeg i vanjskog prostora vrtić će, za razliku od trenutnog kapaciteta, primati 80 djece.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.