Na jesen 2015. počinje gradnja hotela u Kalebovoj luci

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije, ispostava Rogoznica, raspisao je Javni poziv kojim se poziva sve neposredne susjede i vlasnike čestica u Sevidu i Račicama koje su navedene u pozivu, da se jave u rogozničku ispostavu radi uvida u idejni projekt rekonstrukcije dijela županijske ceste Podorljak – Dvornice. Dio je to trase, za koji se u rogozničkom Upravnom odjelu vodi postupak izdavanja lokacijske dozvole, koji je pod nadležnosti Općine Rogoznica i značajan je korak u realizaciji dugoočekivanog početka izgradnje hotelskog kompleksa u Kalebovoj luci.

GRADNJA NA JESEN

– Sve je ovo dio procesa kojim se privode kraju obaveze Općine kako bi se stvorili neometani uvjeti za početak gradnje hotelskog kompleksa u Kalebovoj luci. Sama ova dionica za koju je upućen Javni poziv duga je nešto manje od dva kilometra i nakon izvlaštenja i obeštećenja vlasnika terena pristupit će se rekonstrukciji i proširenju tog dijela ceste. Kako je, prema najavama investitora, početak gradnje hotela predviđen za jesen 2015. godine, odnosno nakon završetka turističke sezone, tako je realno očekivati kako će svi pripremni radovi, uključujući i ovu cestovnu dionicu, biti gotovi do samog početka naredne turističke sezone – kaže načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić.

Sukladno potrebama ovog postupka pozivaju se svi vlasnici i neposredni susjedi čestica da se u petak, 31. listopada, u 8. 30 sati jave u Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju – ispostava Rogoznica kako bi im se omogućio uvid u idejni projekt. Ukoliko se ovom pozivu ne odazovu, smatrat će se kako su upoznati s predmetom te će se on dalje rješavati kako je predviđeno prema stanju u spisu.

MILIJUNSKO ULAGANJE

Podsjetimo, hotelski kompleks u Kalebovoj luci gradi estonski investicijski fond Trigon Capital i prema najavama trebao bi biti ‘težak’ gotovo 100 milijuna kuna. Vrijeme predviđeno za završetak najvrijednije investicije u Rogoznici je od tri do pet godina, a sama gradnja odvijala bi se u dvije faze. Osim hotela najviše kategorije, kapaciteta 330 kreveta i ostalih smještajnih objekata s najmanje četiri zvjezdice, kapaciteta 770 kreveta, s pratećim športsko rekreacijskim, ugostiteljskim, zabavnim i uslužnim sadržajima, u drugoj fazi predviđena je i izgradnja OPG-a. Kompletni resort biti će napravljen u mediteranskom stilu, s puno zelenila i otvoren za sve građane.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.