Općina Rogoznica raspodijelila novac za kulturu i sport

Ove godine iz proračuna Općine Rogoznica bit će izdvojeno  265 tisuća kuna za pokrivanje troškova javnih potreba u sportu. Najviše novca proračunom je osigurano za Jadranske igre, čak 110.000 kuna koje uveseljavaju turiste u srcu sezone. Riječ je o natjecanju gdje lokalne grupe odmjeravanju snage u potezanju konopa, letećem vaterpolu, mošarci, prenošenju ribarskih kašeta… Za ‘Eko patrolu’ koja se brine da morsko dno u ‘Srca Dalmcije’ ostane čisto osigurano je 20.0000 kuna.

FINANCIRANJE NATJECANJA

Borilački karate klub ‘Zmajevo oko’ koji je lani osvojio 13 odličja na svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu, od Općine iz proračuna će dobiti 15.000 kuna (tri tisuće kuna više nego lani). Inače, Općina za sva športska natjecanja na županijskom, državnom i međunarodnom nivou osigurava dodatnih 50.000 kuna. Po deset tisuća kuna iz proračuna Općine Rogoznica dobit će sportska ribolovna društva Stupin i Ražanj, te lovačko društvo Jarebica, dok je sportsko-ribolovnom društvu Gof ove godine iznos udvostručen i proračunom će dobiti 20.000 kuna. Nogometni klub Rogoznica dobit će 10.000 kuna, a isto toliko osigurano je za natjecanja kojima će se turistički promovirati Rogoznica.

KULTURNA ULAGANJA

Što je s kulturom? Slijedom utvrđenih javnih potreba, iz proračuna Općine Rogoznica s ukupno 190.000 kuna ove godine financirat će se nekoliko bitnijih manifestacija, ali i klapa i udruga. Rogoznička klapa Kopara koja organizira koncerte za sve veće blagdane i lokalna slavlja te u sezoni uveseljava turiste, ove će godine dobiti 20.000 kuna, odnosno duplo nego lani, a za manifestaciju ‘Oba dva’ proračunom je osigurano  20.000 kuna. U Općini ističu da će se sredstva za Programe udruga u kulturi i ostale akcije i manifestacije prenositi na žiro – račune korisnika, ovisno o prilivu sredstava u proračun.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.