Rogoznica protiv Keruma: Nasipavanjem plaže pred svojim hotelom neovlašteno intervenirao u pomorsko dobro?

Pod povećalom javnosti ponovno je bivši splitski gradonačelnik. Ovaj put zbog prijava stanovnika Rogoznice komunalnim službama koji smatraju kako je Željko Kerum nasipavanjem plaže pred svojim hotelom neovlašteno intervenirao u pomorsko dobro.

Iz Lučke kapetanije poručuju kako u nasipavanju nema ništa sporno, što su za RTL potvrdili i iz Općine Rogoznica. Kerum je, pak, uvjeren kako se uoči sezone, s njim pokušavaju obračunati njegovi politički protivnici.

Od nekoć zapuštene plaže bivši splitski gradonačelnik napravio je raj za turiste. Ipak, njegova vizija raja nije se svidjela svima pa su ga prijavili zbog devastacije pomorskog dobra. Kerum tvrdi kako radi sve po zakonu.

– Mi imamo koncesiju za plažu i za privezište. Sve čisto 1/1. Plažu smo uredili, znači ovdje je bila fonja, kanalizacija, vojska, užas. Ovo je bilo jedno smetlište. Sredili smo nešto, iz ničega, napravili smo čudo – kazao je Željko Kerum, poduzetnik i političar.

Uvjeren je kako se građani nisu bunili jer ovo nije prvi put te tvrdi da svi mogu na plažu kao i što svi mogu besplatno leći na njegove ležaljke.

– To je čista politika. To je političko pitanje jer nikad to nisu napravili ni u deseti ni u jedanaesti ni u prvi ni drugi mjesec. Uvijek početkom sezone, ne bi li nam napravili štetu – smatra Kerum.

Iz Općine Rogoznica poručuju kako protiv Kerumovih radova u proteklih pet godina nemaju ama baš ništa. Kažu otvorio je 250 smještajnih jedinica i ostvario prošle godine 12 000 noćenja što je za proračun malene općine sasvim dobro.

Načelnica Rogoznice potvrđuje kako su komunalni redari zaprimili nekoliko dojava te da su ih proslijedili nadležnoj Lučkoj kapetaniji.

– Prema našim informacijama Lučka kapetanija je izašla na teren, prema informacijama jutros vidim da neće biti nikakvog postupka jer neće biti potrebe – izjavila je Sandra Jakelić, načelnica Rogoznice.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

(FOTO: Screenshot/RTL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.