Rogoznica se predstavila avanturistima u Amsterdamu

Premda se u ljepote i bogatstvo naše obale inozemni turisti najbolje mogu upoznati tek svojim dolaskom u Hrvatsku, procjene o eventualnom broju dolazaka i noćenja mogu se, barem okvirno, predvidjeti interesom potencijalnih gostiju na sve većem broju specijaliziranih turističkim sajmovima diljem Europe. Aktivnosti Hrvatske Turističke zajednice, turističkih zajednica županija, gradova i općina, ne prestaju tijekom cijele godine, no ipak najaktivnije razdoblje za promociju lijepe naše odvija se svake godine prezentacijama u periodu od studenog do travnja. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije promovirala je dosad ponudu županije na nekoliko važnih sajmova, a na nedavno održanom ‘Fiets en Wandelbeurs 2015’ sajmu u Amsterdamu predstavnik županije bio je direktor rogozničkog ureda Turističke zajednice Marijo Mladinić.

AKTIVNI ODMOR

– Sajam u Amsterdamu specijaliziran je za goste koji svoj odmor provode u vožnji biciklom i kampingu. Osim ponude turističkih odredišta, sajam je i mjesto na kojemu se možete informirati o svemu što ima veze s biciklama i najnovijim proizvodima u toj branši. Kako sam i sam prvi put bio na jednom ovakvom sajmu, ostao sam iznenađen posjetom i upitima Nizozemaca o turističkoj ponudi i potencijalu Hrvatske i naše županije u tom segmentu. Takvim gostima gotovo da i nije previše važan period dolaska, uz uvjet, naravno, da ih posluži sreća i prati lijepo vrijeme. Ali nije im prioritet odmaranje uz more i sunčanje na plaži. Boravak u prirodi, vožnja biciklom i upoznavanje Hrvatske biciklističkim stazama osnovni su pokretač takvog tipa gostiju – kaže Mladinić.

Činjenica kako se i kod nas sve veći broj ljudi aktivnije bavi biciklizmom ponukala je same članove klubova, ali i jedinice lokalne samouprave u stvaranje mreže biciklističkih staza. Ipak, kaže Mladinić, potrebna je još kvalitetnija ponuda i prezentacija.

– Koliko sam uspio vidjeti, za potrebe biciklista čak je i Hrvatska premalena, a kamoli naša županija. Ipak, biciklistička karta koju smo ovom prilikom prezentirali ostavila je potencijalnim gostima dobre utiske pa se nadamo kako bi uz još nekoliko vezanih segmenata cijele ponude ova financijski vrlo zahvalna klijentela mogla u narednih nekoliko godina činiti zavidan broj gostiju – kaže Mladinić.

ROGOZNIČKA STAZA

Na karti biciklističkih staza u županiji ucrtana je i staza u Rogoznici, za koju i sami biciklisti imaju samo riječi hvale.

– Naša staza je stvarno prekrasna i sigurno je da nitko ne može ostati ravnodušan na prekrasan krajolik i pogled na more. No, to nam neće biti dovoljno za dovođenje turista kojima je svakodnevna vožnja bicikla na više različitih destinacija najvažniji oblik provođenja svog odmora. Sigurno je kako će županijska Turistička zajednica učiniti sve po pitanju promocije ponude, ali na redu su ipak privatnici koji bi u ovom sektoru trebali pronaći svoj interes – kaže Mladinić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.