Rogoznica se prezentira kroz virtualnu stvarnost

Turistička zajednica općine Rogoznica nastoji držati korak s razvojem najmodernije tehnologije u svakom pogledu, pa tako i u slučaju promocije destinacije. Kao jedna od prvih u Hrvatskoj realizira projekt virtualne šetnje kroz cijelu općinu, prilagođen korištenju s virtualnim naočalama, što uz izvorni zvuk snimljen na svakoj pojedinoj lokaciji korisniku daje kompletan doživljaj kao da se doslovno tamo i nalazi.

Virtualna interaktivna šetnja kroz Rogoznicu u 360 stupnjeva predstavlja suvremeni i inovativni audiovizualni prikaz općine Rogoznica na način koji omogućava interakciju korisnika sa servisom pojednostavljujući orijentaciju kroz prirodne, povijesne i kulturne znamenitosti koje čuvaju važan dio identiteta Rogoznice. Projekt je korak naprijed prema modernim tehnološkim rješenjima poput inovativne VR (virtual reality) tehnologije i 3D audio zapisa koji je implementiran kao integralna cjelina svakog pojedinog sfernog prikaza stvarajući potpuno iskustvo doživljaja prikazanog prostora integriranog u virtualni panoramski prikaz, čime se projekt izdvaja od već viđenih interaktivnih prezentacija i dobiva dimenziju posebnosti u odnosu na već provedene multimedijalne projekte u Hrvatskoj i Europi.

Rogoznica Panorama

– Svake godine nastojimo učiniti korak naprijed u promociji naše destinacije, te smo stoga iznimno zadovoljni što smo uspješno realizirali projekt virtualne šetnje Rogoznicom na jednom ovako visokom nivou, čime smo vjerujem pokrenuli novi trend promocije destinacija u Hrvatskoj. Ovakav vid prezentacije destinacije pruža velike mogućnosti i siguran sam da će značajno pomoći u privlačenju novih gostiju u destinaciju, ali isto tako i vraćanju starih gostiju koji će se sada doslovno iz svog dnevnog boravka moći prošetati svim našim najzanimljivijim lokalitetima te vratiti svoje lijepe uspomene koje su tu proživjeli i zbog kojih se tu vrijedi ponovno vratiti. Posebno veliku učinkovitost ovakve prezentacije vidim na turističkim sajmovima te vjerujem da će virtualne naočale i slična oprema u budućnosti postati sastavni dio standardne opreme svakog izložbenog štanda. Uz pomoć ove tehnologije našeg budućeg gosta možemo trenutno ‘teleportirati’ iz sajamske sale direktno u našu predivnu destinaciju koja ga sigurno neće ostaviti ravnodušnim – izjavio je Marijo Mladinić direktor Turističkog ureda.

Virtualna šetnja prilagođena je korištenju na svim uređajima spojenim na Internet, bez potrebe instalacije dodatnih aplikacija ili programa. Za kompletan doživljaj preporuča se korištenje ‘virtualnih naočala’ O čemu se konkretno radi možete isprobati na linku

Virtualna šetnja dostupna je naravno i na web stranici TZ Rogoznica www.loverogoznica.eu

Foto:Ilustracija

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.