Rogoznica ugostila Brod knjižaru, za kraj kulturne večeri još predstava i koncert

Jučerašnji dan u Rogoznici protekao je u znaku dobre knjige, kazališta i glazbe. Uz više od 3.000 domaćih i stranih književnih naslova i druženje s književnicima, petu večer kulturno-turističke manifestacije „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ obilježila je velika posjećenost predstava za djecu i odrasle te odličan koncert koji je začinio kraj kulturne večeri.

Najmlađi su tako uživali u edukativnoj predstavi „Velika staklena avantura“ u kojoj su kroz interakciju s glumicama učili o čuvanju okoliša, a veliki je interes ponovno izazvala predstava životu Marije Jurić Zagorke „Kakva majka, takva kći“ koja je na Brodu okupila preko 150 gledatelja. Posjetitelji su se imali priliku družiti i sa stranim i domaćim književnicima koji su već pet dana stalna posada broda. Uz popularnog Amerikanca Codyja McClaina Browna, Stjepu Marinovića, Ivanu Šojat i pobjednicu ovogodišnjeg natječaja za kratku priču Mariju Rakić Mimicu, zvijezda književne večeri bio je i Kašmir Huseinović, naš najnagrađivaniji i svjetski poznati autor slikovnica i knjiga za djecu.

„Zapravo sam počeo pisati kad sam naučio slova, pa sastavljati riječi pa slagati rečenice… Šalim se, sasvim slučajno, trebalo je uspavati sina pa sam počeo pričati priče i onda, kako mi je supruga Andreja Peterlik dizajnerica, odlučio sam joj pomoći kada je tražila posao te smo počeli raditi slikovnice. Danas je iza nas više od 40 naslova i naše su knjige prevođene na 20-ak jezika sve do Kine, Japana i Koreje, a brojne nagrade dobili smo jer je jezik slikovnica razumljiv svugdje po svijetu. Druženje na Mastercard Brodu knjižari mi je odlično, svi uživamo te smatram da bi trebala postojati zapravo dva Broda! Jedan s knjigama i programom za djecu i drugi za odrasle“ rekao je Kašmir Huseinović o svom radu i boravku na Brodu kaže.

Među posjetiteljima je bio i popularni TV voditelj Duško Čurlić koji s obitelji ljetuje u Rogoznici, a o „Mastercard Brodu knjižari – Brodu kulture“ je rekao: „Oduševljen sam ovim jedinstvenim projektom koji približava kulturu te dovodi kazališne predstave i knjige do manjih mjesta duž obale. Inače u Rogoznici baš i nema neki izbor literature, osim dnevnog tiska, tako da mi je Brod knjižara dobro došao da nabavim malo ljetnog štiva! Drago mi je i što sam vidio i stare prijatelje, pisce i glumce“.

Nakon Rogoznice, „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ danas će uploviti u Šibenik. Promocija pisaca počinje u 21.00 sat, a uz književni program kojem će se pridružiti popularni pisac Enes Kišević, Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati i u kazališnoj predstavi „Kakva majka, takva kći“ koja počinje u 21.30 sati na palubi broda. Kako je ovogodišnja plovidba Broda posvećena upravo Zagorki, kao najčitanijoj hrvatskoj autorici u povijesti, na Brodu će se moći kupiti i sve knjige s njezinim potpisom. Za najmlađe tu je kazališna predstava „Velika staklena avantura“ s početkom u 20.30 sati koja će se također održati na palubi Broda. Posjetitelje očekuje i koncert čija će posebna gošća biti pobjednica ovogodišnjeg showa The Voice – Ruža Janjiš.

Za posjetitelje koji u bogatoj ponudi knjiga pronađu naslov za sebe, Mastercard je pripremio i određene pogodnosti. Tako tijekom Mastercard Happy Houra od 18.00 do 19.00 sati korisnici Mastercard kartica mogu ostvariti 10% popusta na kupnju knjiga, a za svako plaćanje dobit će i prigodan poklon. Na Brodu se svakoga dana tijekom turneje po promotivnoj cijeni može nabaviti i 7. zbirka odabranih kratkih priča „20+1 najbolja priča za ljeto 2016” u kojoj je i pobjednička priča Marije Rakić Mimice „Otok“.

„Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ do 5. kolovoza posjetit će još niz drugih gradova i mjesta na našoj obali: Tkon (29. srpnja), Silbu (30. srpnja), Krk (31. srpnja), Rab (1. kolovoza), Zadar (2. kolovoza), Sv. Filip i Jakov (3. kolovoza), Zlarin (4. kolovoza) i Trogir (5. kolovoza).

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.