Trg u Rogoznici sinoć poplavio. Načelnica ne želi ishitrenu odluku jer se to dogodilo samo dva puta

Obilna kiša, koje jučer u Rogozniciu kratkom vremenu palo više od 80 litara po četvornom metru, poplavila je novouređeni trg. Uz fotografije rogozničke poplave na Facebooku, mještani su komentirali kako je žalosno da nakon uloženih 12 milijuna kuna trg za svake veće kiše poplavi jer je na kompletnom trgu napravljena samo jedna cijev promjera 20 centimetara za odvodnju.

– Sinoć je na Rogoznicu pala ekstremna količina kiše koja je veća i od cjelomjesečnog prosjeka pa ne bi bilo dobro zaključivati bilo što na prečac. Od uređenja trg je poplavio samo dva puta i to jednom za ekstremno visoke plime i sinoć kada su se poklopile plima i obilna kiša, kaže nam Sandra Jakelić, načelnica Općine Rogoznica.

Kod projektiranja uzelo se u obzir sve slivne vode i odvodnja je kapacitirana za sve uobičajene vremenske prilike, pojašnjava načelnica dodajući kako se ne može projektirati za ekstremne situacije.

– Općina trenutno čini sve kako bi se pomoglo građanima koji imaju štetu i kako bi se sva voda ispumpala. Ni mnogo veće gradske sredine nemaju, posebnu oborinsku odvodnju jer su to skupi i zahtjevni zahvati za koje u pravilu nikad nema dovoljno novca i ne mogu biti među prioritetima, kaže Jakelić.

Načelnica Jakelić ne želi unaprijed donositi ishitrene odluke već kaže kako će stručnjaci pregledati cijeli projekt i stanje na terenu.

– Pokaže li se potreba za izgradnju dodatnih šahtova, jednog ili dva, to će se i napraviti. Sve što struka bude rekla ćemo napraviti, ali još jednom napominjem da je trg poplavio samo dva puta i da u normalnim uvjetima, s uobičajenim kišama, odvodnja dobro funkcionira, kaže načelnica Sandra Jakelić.

 

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.