Tuna fever Rogoznica: Giuliano: ‘Zbog koncerata ne stignem u ribolov’

arhiva

Posada broda „Game on“  kapetana Zvonimira Jurkovića u vodstvu je nakon prvog ribolovnog dana drugog međunarodnog izdanja u big game ribolovu „Tuna fever Rogoznica 2016.“ koje se održava u akvatoriju Rogoznice, biseru turizma Šibensko–kninske županije.

Momci su, uprkos lošem vremenu za ribolov zbog jake bure, uspjeli uloviti tri tune i to po sistemu ulovi i pusti. A sa 735 osvojena boda „zasjeli“ su na vrh u konkurenciji preko trideset posada iz deset zemalja, koje se u tri ribolovna dana nadmeću i za epitet pobjednika samog natjecanja, ali i za vizu za odlazak na svjetsko prvenstvu u Kostaricu dogodine

– Imali smo ukupno pet ulovljenih i puštenih tuna po sistemu „catch and realease“, koje su bodovane. Jedna tuna je ispala s udice, dok je bilo i kačenje psa modrulja, koji je naravno pušten nazad u more, te nije bodovan – doznajemo od glavnog suca ove sportsko-turističke manifestacije Goran Baranovića.

I tako je unatoč buri koja je carevala rogozničkim akvatorijem, prvi dan odlično prošao, nažalost bez vaganja ulova jer ni jednu tunu ribolovci nisu izvadili na krmu broda, no zato je bila odlična zabava na kopnu uz koncert Giuliana, splitskog pjevača koji nam je otkrio.

– Jednom sam se i ja okušao u ovom ribolovu na velike trofeje, baš i ne uspješno. Uvijek mi nedostaje vremena za izaći na more, non-stop imamo koncerte. Ali kad mi se pruži prilika, opet ću ja u ribolov!

Zato je ulov imao košarkaška legenda, aktualni sportski direktor izraelskog Maccabia Nikola Vujčić.

– Nakon big game natjecanja u srpnju u Komiži, gdje smo tunu izvukli na brod, ovu prvu lovinu u Rogoznicu vratili smo u more. Čekamo trofejnu tunu, onu preko sto kilogama – otkrio nam je popularni Vujo, čijoj se ekipi na brodu „Mala Mirca“ piše 245 bodova, ako i timu „Gladiator“ kapetana Andia Županovića, koji su takođe zakačili i pustili jednu tunu.

Na štapu je morsku ljepoticu imao član tima Boris Županović, hrvatski big game izbornik i predsjednik kluba „Big game Croatia“, koji je uz Općinu Rogoznica i TZ Rogoznica organizator ove međunarodne smotre ribolovaca na velike trofeje.

Od ulova prvog ribolovnog dana, no nažalost bez bodova, mogu se još pohvaliti Nijemci kapetana Sasche Ruhnaura na brodu „Dišpet“ kojima je prva tuna tijekom borbe i izvlačenja ribe na morsku površinu – pobjegla, dok im drugi ulov nije bio za bodovanje. Imali su na udici psa modrulja….

 

Završna svečanost će se održati sutra s početkom u 21 sat na novouređenoj rogozničkoj rivi. Ceremoniju  proglašenja pobjednika zatvorit će Miro Kovač, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, nakon čega slijede dva koncerta:  Đanija Stipaničeva i grupe Opća opasnost

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.