U Rogoznici svečani povratak Gospine slike u kapelicu na Gradini

Svečani povratak Gospine slike  koja je iz svetišta na Gradini  prebačena u Župnu crkvu održat će se u nedjelju, 22. srpnja s početkom u 10.30 sati.

– Doživite prekrasnu lokalnu tradiciju povratka Gospine slike iz župne crkve u kapelicu na poluotoku Gradina. Svjedočite nezaboravnim prizorima brojnih brodica, plivača i procesije na kopnu kako prate Gospinu sliku do kapelice na poluotoku Gradina – pozivaju iz Rogoznice.

Riječ je o rogozničkoj duhovnoj tradiciji, a procesija se obilježava više od 240 godina od vremena kada je prema predaji ribar Tumburko lovio ribu na rtu poluotoka Gradina i ugledao neobičnu svjetlost. Kada se približio ugledao je svetu sliku koja prikazuje Djevicu Mariju u posjetu Elizabeti. Sliku je čak tri puta nosio kući, ali se ona na neobjašnjiv način vraćala uvijek na isto mjesto. Rogozničani su to protumačili kao Gospin znak pa su na tom mjestu podigli kapelicu u znak štovanja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.