Uz marinu Frapu gradit će se mega turistički kompleks kojim će se otvoriti 110 radnih mjesta

Na poziv potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića, župan Goran Pauk jučer je prisustvovao sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata koja se održala u Zagrebu u prostorijama Vlade RH.

Razlog tomu je rasprava o ocjeni prijedloga i donošenje odluke o uvrštenju projekta  ‘Frapa Resort Medine’ na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Projekt ‘Frapa Resort Medine’, investitora Medine d.o.o. iz Rogoznice predviđa izgradnju turističkog kompleksa na lokaciji uz postojeću marinu FRAPA tako da s njom čini jedinstvenu cjelinu na površini od 9,6 ha sa 250 kreveta u hotelskim sobama, 80 kreveta u hotelskim apartmanima i 564 kreveta u turističkom naselju.

Planiran je hotel s pet zvjezdica uz kojeg bi se nudila usluga SPA centra i klinike za estetsku kirurgiju. Na lokaciji turističkog naselja gradilo bi se 8 vila uz obalu s bazenima i 11 apartmanskih objekata s ukupno 193 apartmana 4. kategorije. Projektom je predviđena izgradnja pivnice, parkinga  sa 300 parkirnih mjesta za goste naselja i heliodrom.

Ministarstvo financija, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo  kulture, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo turizma te DUUDI dali su pozitivnu ocjenu da se Projekt  ‘Frapa Resort Medine’ proglasi strateškim investicijskim projektom RH.

Na samoj raspravi o uvrštenju Projekta na listu strateških projekata RH, župan Goran Pauk dao je punu podršku ovom projektu koji je uvršten u prostorni plan županije.

– Ovo je još jedan dokaz da Županija kroz prostorno plansku regulativu, između ostalog, vodi računa  o smještajnim turističkim kapacitetima kojih trenutno nedostaje na području naše županije. Konkretno u  zoni Medine planira se otvaranje 110 novih radnih mjesta te još toliko sezonskih zapošljavanja u pratećim djelatnostima – kazao je župan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.