Šibenik dobio podružnicu Otočnog sabora

Šibensko-kninska županija dobila je svoju podružnicu Otočnog sabora. Na jučer održanoj osnivačkoj skupini za predsjednika je izabran Goran Grguričin. U podružnici će biti predstavnici svim mjesta na otocima naše županije, kao i Jadrije.

POMORSKO DOBRO I POVEZANOST OTOKA I KOPNA

Zadaća će im biti bolja skrb o otocima i otočanima i poboljšanje njihovih uvjeta života te razvoj otočnog gospodarstva. Otočni sabor udruga je za razvitak hrvatskih otoka, a prvi je put   osnovan 2001. godine, no zbog nesuglasica među članovima došlo je do njegovog osipanja.

Otočni sabor uskoro će tražiti promjenu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama jer je pomorsko dobro najvažniji resurs otočana i otočani njime sami mogu najodgovornije upravljati. Jedno od najvažnijih pitanja za otočane je prometna povezanost, s kopnom i drugim otocima. Turizam je grana koje može pokrenuti gospodarstvo na otocima, ali razvoj turizma ne podrazumijeva novi val betonizacije, već stavljanje u funkciju neiskorištenih napuštenih objekata kojih po otocima ima dosta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.