Čak 179 izlagača predstavit će različite rukotvorine na 11. Sajmu agroturizma u Skradinu

Skradin će i ove godine 30. travnja i 1. svibnja biti domaćin 11. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije, kojeg uz Županiju organizira Javna ustanova ‘Razvojna agencija Šibensko-kninske županije’. Pod šatorom od čak 1.200 kvadrata ove će se godine predstaviti 179 izlagača, a županija partner je Osječko-baranjska.

– Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Na sajmu predstavljamo ukupno bogatstvo naše županije od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. – priopćili su iz županije.

Među izlagačima je prijavljeno njih 63 iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske županije te 103 izlagača iz drugih hrvatskih županija.

Izlagači iz Osječko-baranjske županije predstavit će svoju županiju s etno i gastronomskim proizvodima. Riječ je o tradicionalnim slavonskim suhomesnatim proizvodima, sirevima, mliječnim prerađevinama, domaćem brašnu, slavonskim vinima, medu i pčelinjim proizvodima.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti nastup kulturno-umjetničkih društava. Na svečanosti otvorenja, 30. travnja s početkom u 11 sati nastupit će vokalni ansambl ‘Akvarel’ iz Osijeka dok će u popodnevnim satima nastupiti KU ‘Šibenske šuštine’ i Etno udruga ‘Petrovo Polje’iz Ružića.

Drugog dana sajma nastupit će Udruga ‘Krč’ iz Primoštena, KUU ‘Zvona Zagore’ iz Mirlović Zagore i KUD ‘Naši Korijeni’ iz Kljaka. Svi oni prodefilirat će sajmom i pokazati tradicijsku nošnju priobalja i zaobalja naše županije.

Također, bit će održane i radionice ‘Apiterapija u organizaciji Pčelarske udruge ‘Pčela’ Šibenik i ‘Kušaonica maslinovih ulja’.

Suorganizatori sajma su Grad Skradin, Turistička zajednica šibensko-kninske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik i Obrtnička komora šibensko-kninske županije.

Sajam će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Detaljan program i katalog izlagača možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.