DVD-ovima Skradin, Dubravice i Kistanje uručeno 20 najsuvremenijih protupožarnih kaciga

Arhiva

Pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava Skradin, Dubravice i Kistanje, kompanija BASF Croatia uručila je 20 najsuvremenijih protupožarnih kaciga koje će u ljetnim mjesecima pružiti zaštitu vatrogascima i u najekstremnijim uvjetima.

Vatrogasne kacige PAB FIRE 04 izrađene su od BASF-ovih visokokvalitetnih materijala, koji su rezultat dugogodišnjih istraživanja BASF-ovog Odjela za istraživanje i razvoj. Kacige mogu izdržati temperaturu od 250°C u trajanju do čak 30 minuta bez oštećenja, a njihova otpornost na ekstremne temperature prilikom plamenih udara ide i do 1000°C u trajanju od 10 sekundi.

Ovaj model protupožarne kacige dizajniran je tako da pruža zaštitu glave i lica od opeklina i udaraca. Kaciga je ojačana specijalnom plastikom koja može izdržati velike udarce bez oštećenja.

Izrađena je od Ultramid® tehničke plastike, s unutrašnjošću od Elastollan® termoplastičnog poliuretana, te vizirom od Ultrason® specijalne plastike za visokokvalitetne dijelove.

-Zadnjih nekoliko godina dalmatinske županije su u ljetnom periodu pogodile velike požarne katastrofe te na ovaj način BASF Croatia želi dati svoj obol i olakšati hrabrim vatrogascima njihov plemeniti posao spašavanja domova, okoliša i ljudskih života. Veliko nam je zadovoljstvo što možemo svojom donacijom pripomoći lakšem svakodnevnom radu DVD-a Skradin, DVD-a Dubravice i DVD-a Kistanje- naglasio je Simon Franko, izvršni direktor BASF Croatia.

Predsjednik DVD-a Skradin, Ivica Skorić zahvalio je tvrtki BASF Croatia na ovoj vrijednoj donaciji i istaknuo kako će nove kacige poboljšati njihovu operativnost i sigurnost djelatnika DVD-a.

Kacigu proizvodi tvrtka PAB Akrapović iz Buzeta, a sa 60.000 proizvedenih jedinica godišnje, PAB je jedan od tri najveća europska proizvođača kaciga i sigurnosne opreme za tijelo.

Foto: arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.