FOTO: Brojni svećenici i Skradinjani oprostili se od svog don Ante

Preminuli svećenik Šibenske biskupije don Ante Lovrić Caparin sahranjen je u subotu 9. kolovoza na gradskom groblju sv. Jere u Skradinu. Sprovodnu misu i obred sprovoda u župnoj crkvi Rođenja BDM u Skradinu u koncelebraciji sa više od pedeset svećenika predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

don lovric caparin2

Od don Ante Lovrića Caparina u ime svećenika Šibenske biskupije oprostio se don Joso Pavić. Istaknuo je između ostalog kao je preminuli svećenik bio čovjek istinske vjere. Krasila ga je predanost vjernicima, Domovini i Katoličkoj crkvi. Ante Pižić govorio je u ime vjernika grada Skradina. On je naglasio kako je don Ante na poseban način bio čovjek velikog srca i dobrote. Generalni vikar Šibenske biskupije Marinko Mlakić pročitao je brzojave sućuti koje su uputili pojedini hrvatski biskupi, predstavnici grada Skradina, te neke od institucija javnog i kulturnog života.

IZVOR: šibenska biskupija

 

don lovric caparin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.