FOTO: Devetogodišnja Jana Stipaničev najljepše opisala slapove Krke i dobila nagradu Nacionalnog parka

Za učenicu 3. razreda Osnovne škole Skradin, Janu Stipaničev, danas je bio poseban dan. Na poklon je dobila novi smartphone uređaj jer je napisala najbolji sastav na temu ‘Slapovi Krke’ u nagradnoj igri u organizaciji Nacionalnog parka ‘Krka’.

np krka kocka jana stipanicev 050216 4

Jana je, naime, pročitala edukativni vodič ‘Sedam slapova’, koji je u veljači prošle godine izdao Nacionalni park ‘Krka’, a u sklopu kojeg je svom vršnjaku izvan Hrvatske trebala opisati sve ljepote NP ‘Krka’. Žiri se složio kako je Jana to odlično napravila te je nagradio, a pokloni su uručeni i Janinim razrednim kolegama.

np krka kocka jana stipanicev 050216 5

np krka kocka jana stipanicev 050216 3

-Nadam se da ćeš nastaviti pisati jer imaš talent. Također se nadam da će ti ovaj smartphone poslužiti da slikavaš sve ljepote Nacionalnog parka ‘Krka’  – poručio je Jani ravnatelj NP ‘Krka’ Krešimir Šakić. Nju i njezine vršnjake pozvao je da što više posjećuju park, uživaju u njemu i čuvaju ga. A sudeći prema onome što su nam danas rekli, skradinski trećaši redoviti su gosti NP ‘Krka’. Spremno su odgovarali kako su bezbroj puta bili u parku, što s roditeljima,  što s školom, a najdraži slapovi su im Skradinski buk i Roški slap.

np krka kocka jana stipanicev 050216 8

Janu smo na koncu pitali što joj se najviše sviđa u NP ‘Krka’.

-Burnum. Tamo sam napravila narukvicu od vune, a sviđa mi se i Uzdah kula jer mi je to blizu kuće. Ipak, voljela bih da se Uzdah kula obnovi – kazala nam je Jana, a svoju molbu hrabro je prenijela i ravnatelju parka.

np krka kocka jana stipanicev 050216 2

np krka kocka jana stipanicev 050216 7

Devetogodišnjoj Jani od srca čestitamo, a njezin sastav pročitajte u nastavku:

Slapovi Krke

Oni su kao rijeka od bijelih kristala, a po noći mjesec ih obasjava neopisivim sjajem.

Kad dođe snijeg sve se bijeli kao u snježnom kraljevstvu.

U proljeće sve raspupava i prolistava kao u raju.

Kad dođe ljeto sve se zeleni i ptice pjevaju kao u snu.

A kad dođe jesen listovi klize niz slapove Krke kao ružine latice.

U svim duginim bojama oni su prekrasni, moji slapovi.

Jana Stipaničev

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.