FOTO: Dobar posao u Skradinu: Odličnom komunikacijom do novog vrtićkog prostora

Uslijed vremenskih neprilika koje su neki dan zahvatile Skradin, dječji vrtić ‘Žižula’ je poplavio i time postao neadekvatan za boravak djece.

Kako doznajemo od ravnateljice vrtića, Zorane Ivić, ovdje se ne može govoriti o propustu pojedinca već o problemu koji je nastao kombinacijom elementarne nepogode i samog položaja kuće u kojoj je vrtić smješten.

– Vrtić je otvoren 2006. godine u prostoru stare skradinske igraonice koja više nije mogla funkcionirati kao ustrojbeni oblik. Do prije dvije godine uvjeti su bili dobri, a onda je došlo do poplava i prodiranja vode. To je bilo relativno zanemarivo i vrlo brzo sanirano, no prije nekoliko dana je došlo do novog prodiranja vode kroz pod iako ne možemo govoriti o abnormalnoj količini kiše taj dan. Kuća je stara, temelji su ukopani u stijenu i do prodiranja vode je vjerojatno došlo podzemni putevima. Koliko je taj problem moguće sanirati, stvarno ne mogu reći, trenutno se to čini kao nemoguća misija. Ovdje nije riječ o puknuću cijevi, ovo je već viša sila – ispričala nam je ravnateljica.

Dobra koordinacija i komunikacija vrtić, gradske uprave i OŠ Dubravice dovela je do brzog rješenja – djeci je u roku sat vremena osiguran boravak u Dubravicama, gdje se jedna učionica prenamijenila. Isti taj dan je sazvan sastanak na kojem su nazočili roditelji i vrlo brzo su došli do privremenog rješenja.

–  Grad se pokrenuo i nađen je privremeni prostor u kojem će vrtić biti smješten dok ne dođe do onog dugoročnog. Dubravice su ipak sedam kilometara udaljene od Skradina i nije svim roditeljima zgodno, a i čim je došlo do ove situacije svima njima su stavljeni i vrtići u Šibeniku na raspolaganje, ukoliko im je neka od tih lokacija bolje rješenje. U novom su prostoru, prizemlju Gradske uprave, potrebne sitne preinake, ali očekujemo da ćemo se kompletno prebaciti kroz dva do tri tjedna – objašnjava Ivić.

kolaz skradin

Skradin zajedno s Dubravicama ima pedesetak djece, a Grad radi intezivno na pronalasku trajnog rješenja koje će odgovarati svima. Djeca su trenutno u OŠ Dubravice, na radost jedanaestero mališana koji pohađaju tu školu.

skradin1

– Njih ima u školi jako malo i iskreno su bili oduševljeni kad su im došle ‘bebe’. Jako sam zadovoljna komunikacijom i brzim rješavanjem ove situacije – zaključila je ravnateljica Ivić.

foto: Facebook Grad Skradin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.