Hrvatske ceste će rekonstruirati cestu na ulazu u Skradin

Hrvatske ceste u postupku su prikupljanja dozvola za planiranu rekonstrukciju dionice državne ceste od središta Skradina do Skradinskog mosta. Županijski Odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove izdao im je rješenje o prihvatljivosti tog zahvata za ekološku mrežu.

Idejni projekt izradila je osječka tvrtka Rencon, a uz rekonstrukciju dionice ceste planirana je izgradnja nogostupa i pješačko-biciklističke staze. Cilj Hrvatskih cesta je cjelovita obnova kolnika, uređenje priključka i raskrižja te poboljšanje odvodnje, signalizacije i opreme.

Na toj dionici je i betonski most kojim je premoštena jaruga, dug 14,5 metara i širok 6,6 metara kojem je narušena trajnost i uporabljivost. Projektom je planirana izgradnja novih propusta od čeličnih limova. Uz lijevi rub kolnika izgradila bi se pješačka staza širine dva metra od spoja na postojeću do priključka kod groblja, a uz desni rub kolnika pješačko-biciklistička staza širine od dva do četiri metra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.