Na Trgu Male Gospe

‘In memoriam Ivica Sušić’: Koncert klapa u Skradinu

arhiva

Klapski koncert ‘In memoriam Ivica Sušić’, na kojem nastupaju Klapa Baruni Zagreb, Klapa Skradinke i Klapa Skradinski buk bit će održan večeras u Skradinu na Trgu Male Gospe s početkom u 21 sat.

Ivica Sušić rođen je 1953.godine u Skradinu. Uz redovan posao poštanskog službenika bavio se i volontiranjem u kulturi. Tako je godinama bio dopisnik zagrebačkog Večernjeg lista, sudjelovao je u radijskim i televizijskim emisijama o svome gradu, jedan je od osnivača ogranka Matice Hrvatske u Skradinu 1995. godine u kojem je bio tajnik sve do prerane smrti 21.ožujka 2009. godine.

– Kao član Gradskog poglavarstva na programu kulture učinio je uistinu puno. Osnovao je Muzej i Gradsku knjižnicu Ivan Pridojević, poticao je i organizirao obnovu vrijednih sakralnih slika i povijesnih orgulja skradinske prvostolnice Porođenja BDM te pružao svesrdnu pomoć i podršku u radu ženskoj klapi Skradinke. Vrstan i senzibilan glazbenik, sve je dao ljepoti klapske pjesme. Sa prijateljima dalmatinske pjesme pokrenuo je prvi susret klapa u voljenom gradu, davne 1971.godine Osim što je osnovao i vodio muške klape (Scardona, Skradinski buk), pjevao je prvog tenora i pisao tekstove pjesama. Najpoznatije su Tija bi te jubit mala i Nesriknja ljubav s kojom je 1999.godine na Omiškom festivalu osvojio prvu nagradu stručnog žirija – kazao je brat Ivice Sušića, Jakov Sušić.

Danas nagrada za poseban doprinos promicanju klapske pjesme nosi njegovo ime.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.